június 20, 2024

PannonSport

Női kézi BL – Mind a két magyar csapat hozta a kötelezőt

Érd, 2022. december 17. A ferencvárosi Klujber Katrin (k), valamint Ausra Spone (b) és Veronika Mikulasková (j), a cseh csapat játékosai a női kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörében játszott FTC-Rail Cargo Hungaria - DHK Baník Most mérkőzésen az Érd Arénában 2022. december 17-én. MTI/Kovács Anikó

A hétközi bajnoki szuperrangadó után ismét a Bajnokok ligája várt a csapatainkra, legkorábban a Fradinak volt jelenése, akik miután magabiztosan hat góllal verték a bajnoki címvédő Győrt, komoly önbizalommal várhatták az eddig pont nélküli Baník Most csapatát. Ennek ellenére kicsit nehezen indult be a szekér, az elején látszódott a Fradista lányokon egy kis dekoncentráltság, volt mikor már kettő góllal is vezettek a vendégek, de szűk negyedóra után szépen lassan helyreállt a világrendje és lassan elkezdett nyílni az olló, a félidő másodikfelében csak 4 gólt sikerült berámolnia a vendégcsapatnak, a hazai csapat viszont már a szünetig eljutottak 20 gólig.

A másodikfélidőben már csak az volt a kérdés, hogy mennyi lesz közte, hiába a vendégek lelkesedése, ezzel nem tudták ellensúlyozni a tudásbéli különbséget. Sok hibával játszottak a csapatok, de a közönség élvezte a meccset, remek hangulat uralkodott a csarnokban, mintegy 15-20 vendégszurkoló kísérté el a cseh csapatot, akik a nagy hátrány ellenére is töretlen lelkesedéssel bíztatták az övéiket. Lassan csordogált a meccs, az eredményjelző egyre nagyobb Fradi előnyt mutatott, végül 24 gólos zöld fehér siker született. Érdemes kiemelni a Fradi két fiatalját, a mindössze 16 éves Papp Dorkát és a nyáron a Békéscsabából érkezett Kukely Annát, akik 5-5 gólig jutottak, míg a már rutinosnak mondható Klujber Ketrin 10 gólt rámolt be, köztük a 800. gólját is meglőtte Fradista szerelésben.

FTC – Rail Cargo HungariaDHK Baník Most (cseh) 43 – 19 (20 – 11)
Érd, 1345
 néző. 
Játékvezetők: Vranes, Wenninger (osztrákok)
FTC: Bíró B. – Malestein 2 (1), Bölk 3, Tomori, Cvijics 4, Lekics 2, Márton G. 
Csere: Janurik 1 (kapus), Klujber 10 (1), Kisfaludy 2, Hársfalvi 3, Szöllősi-Zácsik 5, Szucsánszki 1, Papp D. 5, Stolle, Kukely 5 (1).
Edző:
 Elek Gábor
Baník Most: Müllnerová – Eksteinová, Mikuláslová, Cholelová 6 (3), Holanová 2, Andrisková 4, Mikulcik 2.
Csere:
 Janssen (kapus), Somionka 2, Spone 1, Strisková 1, Rádova, Sutranová 1.
Edző:
 Ondrej Václavek
Kiállítások: 6, ill. 8 perc
Hétméteresek: 4/3, ill. 4/3

Másik BL csapatunk a Győr Podgoricába a Buducsnoszt csapatához látogatott, az utóbbi meccseken nem úgy szerepeltek, ahogy azt ellehetne várni tőlük. Ráadásul most az utazás sem volt zökkenőmentes, a helyi időjárásiviszonyok miatt nem tudott landolni a repülőgépük a montenegrói fővárosban, így csak kerülővel, órákkal később érkeztek meg a mérkőzés helyszínére. Mindemellett nem minden csomag érkezett meg, köztük a mezeket rejtő poggyász sem, ezért jókora csúszással és kölcsön mezekben kezdődött a találkozó. Minden nehézség ellenére a győriek próbálták magukhoz venni a kezdeményezést, de nagyobb előnyre nem sikerült szert tenni. Félidő előtt ugyan sikerül három góllal ellépni, de az utolsó percben egy Pletikosic, Schatzl, Pletikosic gólváltásból a hazaiak jöttek ki egy góllal jobban, így kettőgólos előnyben vonulhatott az öltözőbe a Győr.

Folytatás után sok hibával játszottak a csapatok, előbb a Buducsnoszt használta ki a vendégek hibáit és egyenlített, majd a Győrnek sikerült újra előnyt szerezni. Volt már négy is közte, de a montenegróiak nem könnyen adták fel, 5 perccel a vége előtt újra csak egy gól volt az ETO előnye. De az újabb egyenlítés már nem jött össze a folytatásban, nem volt könnyű győzelem, de Toft kapus vezérletével a végén kettő góllal sikerült hoznia a meccset a Rába parti lányoknak.

Buducsnuszt Podgorica (montenegrói) – Győri Audi ETO KC 23 – 25 (12 – 14)
Podgorica, 
Bemax Aréna, 1300 néző. 
Játékvezetők: Ilijeva, Karbeszka (északmacedónok)
Buducsnuszt:
 Attingré 1 – Bulatovics 2, Godecs 3, Kepics 3, Csorovics 4, Popovics, N. Kadovics 1. 
Csere: Skerovics (kapus), Pletikoszics 2, Cardoso 3, Agovics 1, N. Vukcsevics 2, J. Vukcsevics 1 (1). 
Edző: Bojana Popovics
Győr: Solberg – Győri-Lukács V., Rju Un Hi 3, S. Oftedal 6, Broch 3, Anne M. Hansen 3, Schatzl Nadine 3. 
Csere: Toft (kapus), Blohm 2, Nze Minko 3, Faluvégi D., Farkas J., Gros 2 (2). 
Edző: Ambros Martín
Kiállítások: 6, ill. 10 perc
Hétméteresek: 4/1, ill. 4/2