május 18, 2024

PannonSport

Fölényes továbbjutás a női labdarúgó BL selejtezőjében

A női Bajnokok Ligája 1. selejtező körében, a luxemburgi Racing FC Union látogatott a Ferencvároshoz. A mérkőzést a Groupama Arénában rendezték, a Fradista lányok először játszhattak a stadionban. És nem is kezdték rosszul a mérkőzést, mindjárt az elején kettő gólos előnybe kerültek. Előbb Ivanusa talált a kapuba a 7. percben, majd egy percre rá Vágó Fanny is beköszönt. A két gól megnyugtatta a lányokat, talán túlságosan is, mert a 25. percben szépítettek a vendégek Silvia Machado révén. Gól után is a Fradi játszott fölényben, de a helyzetek kimaradtak. Egészen a félidő hajrájáig, mikor is Pusztai Sára duplájával, előbb a 42. majd a 45+3 percben 4-1-re alakította az eredményt. Ezzel gyakorlatilag el is döntötték a továbbjutást, mert a luxemburgi lányokban nem volt benne a gólszerzés. Mieink a második félidőben számtalan gólhelyzetet, ziccert alakítottak ki, de gól csak kettőből született, Cameron 58. és Vágó Fanny 62. percben talált be, ezzel beállítva a 6-1-es végeredményt.

Ferencváros – Racing FC Union (luxemburgi) 6–1 (4–1)
Budapest, Groupama Aréna, 391 néző. 
Játékvezető:
 Milkova (bolgár)
Ferencváros: Bednar (Barti, 74.)Mosdóczi, Róth R. (Hasanbegovic, 60.), Zlidnis, Czellér – Fenyvesi, Brandon (Papp L., 60.), Pusztai – Cameron (Nagy Viktória, 60.), Vágó F., Ivanusa (Siklér, 74.). 
Vezetőedző: Dörnyei Balázs
Racing FC Union: BurtinDos Santos, Lorrain (Cretel, 82.), Raquel Miranda, Veloso – Rinaldi, Cammarata (Da Mata Gomes, 71.), Lavinas Teixeira – Kocan (Lopez Monteiro, 82.), Martina, Silvia Machado (Correia, 64.)
Vezetőedző: Roger Luthardt
Gólszerző: Ivanusa (6.), Vágó F. (7., 62.), Pusztai (42., 45+3.), Cameron (58.), ill. Silvia Machado (25.)