március 4, 2024

PannonSport

Folytatta a győzelmi sorozatát a DAC – videó

Sikeres Európa Liga kaland után, újra a bajnokságban volt fellépése a szerdahelyi legénységnek. Ezúttal Aranyosmarótra látogatott a DAC, akik nem kezdték olyan jól a bajnokságot, eddigi 5 mérkőzésből mindössze egyet tudtak megnyerni, igaz azt éppen a Szlovan ellen. Ezért nem volt szabad félvállról venni az összecsapást.

Mindjárt az elején mind két oldalon alakultak ki helyzetek, 24. percben meg is szerezték a vezetést a hazaiak, a védők között Balaj labdája találta meg Hrncárt, aki a kapuba továbbította a labdát. A gól után nem sokkal nekieredt az eső, és ez mintha a DAC játékosoknak kedvezett volna. Nem is kellett sokat várni az egyenlítésre, Divkovicot buktatták a 16-oson belül, a büntetőt Kalmár lőtte a kapuközepébe. A félidőig több átlövessél kísérleteztek a vendégek, de az eredmény már nem változott.

Második játékrészre csere nélkül jöttek ki a csapatok. Jó iramban folytatódott a meccs, de gól nem akart megszületni egyik oldalon sem. Ahogy telt az idő, a mintegy 500 vendég szurkoló nem fáradt, egyre jobban kezdte buzdítani a csapatukat, ettől pedig a játékosok is belelkesedtek, egyre nagyobb volt a nyomás a vendéglátókon. Egészen a 85. percig állták is a sarat, de ekkor sikerült feltörni a védelmüket, egy jobb oldali támadás végén, Dikovic éles szögből lőtt a kapuba, talán kicsit a hazai kapus is benne volt a gólban. A végén volt még egy veszélyes támadásuk a Marótiaknak, ami végén a kapufa mentet, de szerencsére ez kimaradt. Ezzel megszerezte a 5. győzelmét is a DAC, veretlenül 100%-os teljesítmény vezeti a tabellát.

FC VION ARANYOSMARÓT – FC DAC 1904 DUNASZERDAHELY 1:2 (0:0)
FC ViOn Aréna, Aranyosmarót, Nézőszám: 1903
Játékvezető: Kružliak
DAC:
 Jedlička – Malý, Müller, Kružliak – Blackman, Friede, Schäfer, Balić, Divković (88. Njie) – Ramirez (72. Andzouana), Kalmár(K)
Aranyosmarót:
 Chovan – Čögley, Menich, Moško, Čonka – Hrnčár, Grozdanovski, Duga, Kovaľ (77. Kyziridis) – Ďubek (K), Balaj
Góllövő: 24. Hrnčár, ill. 36. Kalmár (11m), 85. Divković
Sárga lap: 14. Čonka,  81. Grozdanovski, 82. Balaj,90+1. Moško,ill. 25. Balić, 61. Malý, 90. Jedlička