május 18, 2024

PannonSport

Már csak egy lépésre a hazai rendezésű EB

A magyar válogatott megtette az utolsó előtti lépést a részben hazai rendezésű Európa bajnokságra! Ehhez a Nemzetek Ligája elődöntőjében a Bolgár válogatottat kellet legyőzni egy meccsen, ráadásul idegenben. A mérkőzés jól indult, már a 17. percben megszereztük a vezetést Willi Orbán sodorta a kapuba a labdát. Hazaiak alakítottak ki több lehetőséget ezután, de vagy hiba csúszott a végén az összjátékba, vagy Gulácsi volt a helyén. Második játékrész is jól kezdődött számunkra, alig 2 perc játék után Kalmár szabadrúgásánál mindenki beadást várt, de ő váratlanul a rövidet célozta meg, labdája elment a sorfal között, és a jobb alsósarokban kötött ki. Negyedórával a vége előtt két csere hozta össze a harmadik magyar találatot, Hangya adott középre, a labda Nikolicsot találta üresen, akinek nem okozott komoly gondot a kapuba bólintani. Gyakorlatilag ezzel el is dőlt a meccs és a továbbjutás is. A hazaiaknak a szépítés még összejött, de a lényegen ez már nem változtatott, a magyar válogatott hazai pályán fogadhatja az Izland válogatottját az EB-re jutásért. Azt az Izlandot, aki 2-1-re legyőzte a románokat a másik ágon.

Bulgária – Magyarország 1–3 (0–1)
Szófia, Vaszil Levszki Nemzeti Stadion, 2000 néző. 
Játékvezető: Marciniak (lengyel)
Bulgária: P. Iliev – Cicinho, Terziev, Bozsikov, Nedjalkov – Karabeljov, Malinov – Karagaren (Deszpodov, 58.), Nedelev (Jankov, 80.), Ivanov (Jomov, 30.) – Kraev (Isza, 80.). 
Szövetségi kapitány: Georgi Dermendzsiev
Magyarország: Gulácsi – Orbán, Lang, Szalai A. – Fiola (Botka, 82.), Sigér, Nagy Á. (Gazdag, 82.), Kalmár (Hangya, 70.), Holender (Nego, 70.) – Szalai Á. (Nikolics, 59.), Sallai R. 
Szövetségi kapitány: Marco Rossi
Gólszerző: Jomov (89.), ill. Orbán (17.), Kalmár (47.), Nikolics (75.)