május 17, 2024

PannonSport

Férfi kézi BL – 5 gólos vereséget szenvedett a Veszprém Dániában

Egy gólos veszprémi előnyről indult a párharc másodikfelvonása, de ez kevésnek bizonyult az Aalborg elleni visszavágón.

 A vendégek keretéből Gasper Marguc hiányzott, mert kiújult a saroksérülése.
    Mindkét csapat gyors játékkal kezdett, ez eleinte a Veszprémnek működött jobban, 6-3-ra ellépett, ekkor viszont nagy fordulat következett. A kevesebbet hibázó dánok előbb egy 4-0-s, majd egy 5-1-es sorozattal Mads Hoxer Hangaard vezérletével fordítottak, és a szünetben 18-14-es előnyben voltak.
    A 15. percben vette át, és utána már ki sem engedte a kezéből a vezetést az Aalborg. Ahogyan a párharc első meccsén, úgy a visszavágón is mindent megpróbált védekezésben a magyar bajnoki címvédő, de amikor az 52. percben már négy találatra nőtt a különbség, sejthető volt, hogy nem tudja kiharcolni a továbbjutás.
    Mads Hoxer Hangaard kilenc, Thomas Sommer Arnoldsen hat góllal, Niklas Landin 14 védéssel járult hozzá a dán sikerhez. A túloldalon Mikita Vajlupov hat, Omar Jahja öt alkalommal talált be, Rodrigo Corrales tíz védéssel zárt.
    A két csapat nyolcadik egymás elleni tétmérkőzésén négy veszprémi siker mellett negyedszer győzött az Aalborg.
    Nagy László, a Telekom Veszprém sportigazgatója az M1 aktuális csatorna megkeresésére hangsúlyozta: a négyes döntőről szóló álmokkal, vágyakkal vágott neki az idénynek a klub.
    „Ez most nem sikerült, személy szerint is csalódott vagyok és a csapat valamennyi tagja ugyanígy érez” – szögezte le.
    Amint rámutatott, a technikai hibák megbosszulták magukat.
    „Számtalan hibánkból kontráztak meg, azzal jöttek vissza. Ahogy az Aalborg átvette a vezetést az első félidő derekán, már nem is engedte ki azt a kezéből. Kapaszkodott a Veszprém a mérkőzés utolsó percéig, nyolc-tíz perccel a vége előtt volt még két labdánk, amik elmentek. Ez lett volna talán az utolsó esély, hogy meccsben legyünk” – fejtette ki megemlítve, hogy a rivális hazai pályán felszabadultabban játszott.
    Kérdésre beszélt Sterbik Árpádról, akinek az állapota „stabil és jónak mondható” azt követően, hogy az együttes kapusedzője kedden szívrohamot kapott és gyors orvosi beavatkozáson esett át. Ez Nagy szerint megfogta valamelyest a csapatot, a rossz hírt pedig szerették volna a négyes döntőbe jutással feledtetni, ám ez nem sikerült.
    Előre tekintve azt mondta: az idény hátralevő részében a cél a bajnoki győzelem és a kupasiker.
    A Telekom Veszprém honlapja idézte Momir Ilicet, aki kiemelte: a hazaiak megérdemelten nyerték meg a mérkőzést.
    „Két meccs alapján azt kell mondanom, hogy ők voltak a jobbak. Jól kezdtünk ma, aztán sajnos elvesztettünk pár labdát, amit a hazaiak kihasználtak” – fogalmazott a vezetőedző hangsúlyozva, hogy Niklas Landin nagyszerűen védett. „A második félidőben megvolt az esélyünk arra, hogy visszajöjjünk a meccsbe, azonban két lerohanásnál is eladtuk a labdát. Azt gondolom, hogy ez döntő lehetett”.
    A beálló Ludovic Fabregas szerint az Aalborg jól játszott, míg ők nem.
    „Megvolt az esélyünk, közel jártunk hozzá, hogy vissza tudjunk jönni a meccsbe, azonban sajnos ilyen a sport. Csalódottak vagyunk. A saját felelősségemnek is érzem, hiszen azt gondolom, hogy fontos játékosa vagyok a csapatnak. Sajnos nem értük el a célunkat. Nehéz most az érzéseinken uralkodni” – fejtette ki Fabregas. „Megpróbáljuk jól befejezni a szezont és erősebben visszatérni. Egy új csapatról van szó, ahol sok az új játékos. Tovább kell dolgoznunk annak érdekében, hogy elérjük az álmainkat”.