június 20, 2024

PannonSport

Női kézilabda – Győzelem a Román válogatott ellen

Tatabánya, 2022. október 29. Pásztor Noémi (b2) és Debreczeni-Klivinyi Kinga (k), valamint a román Sorina Grozav (j) a Magyarország - Románia női kézilabda felkészülési mérkőzésen a Tatabányai Multifunkcionális Sportcsarnokban 2022. október 29-én. MTI/Bodnár Boglárka

Női válogatottnak a hajrájához érkezett a felkészülés az Európa bajnokságra, főpróbát Tatabányán egy hármas torna keretei között tartják. Magyarország mellett Románia és Németország vesz részt a tornán.

Első mérkőzésen a román válogatottal találkozott a magyar csapat, ez volt a jubileumi 100 találkozó a két együttes között. A mérkőzés nem éppen gólesővel indult, 7. percben még 1-1-et mutatott az eredményjelző és nem feltétlenül csak a kapusokon múlott a kevés gól, inkább a pontatlan befejezések jellemezték az első perceket. Aztán szép lassan elkezdtek potyogni a gólok, de egyik csapat sem tudott komolyabb előnyt szerezni az elsőfélidőben. Félidő végén sikerült a román válogatottnak 3 gólos előnyt kiharcolni, de Klujber 7 méteresből kettőre csökkentette a hátrányt a szünet előtt. 15-17-el mentek a csapatok a pihenőre.

Másodikfélidőt jobban kezdte a magyar csapat, méghozzá Márton és Kácsor Gréta 3-3 góljával meg sikerült fordítani az állást. Innen már nem engedtük ki kezünkből a vezetést, végig tudtuk koordinálni a mérkőzést. Védekezés néhol még döcögött, de támadásban nagyot javultunk az elsőfélideihez képest. A jó támadójátékunknak köszönhetően a végére már nem maradt izgalom, magabiztos 5 gólos győzelemmel zártuk a mérkőzést. Kapusaink jó formája mellett Klujber és Márton Gréta gólerős játékát lehet még kiemelni. Következő, egyben utolsó mérkőzést az EB előtt, hétfőn a Németek ellen játsszuk ugyan csak Tatabányán.

Magyarország – Románia 33–28 (15–17)
Tatabánya, 2850 néző. 
Játékvezetők: Zahradnik, Rudzak (szlovákok)
MAGYARORSZÁG: Janurik – Győri-Lukács V. 2, Klujber 9 (4), Bordás 1, Hornyák D. 1, Vámos P. 1, Márton G. 5. 
Csere: Szemerey (kapus), Kácsor 5, Albek 2, Kuczora 3, Schatzl Nadine 1, Töpfner, Pásztor N. 2, Debreczeni-Klivinyi 1, Tóth E. 
Szövetségi kapitány: Golovin Vlagyimir
ROMÁNIA: Dumanska 1 – Badea, Pristavita 3, Buceschi, Ostase 3, Neagu 3, Dindiligan. 
Csere: Ciuca, Hosu (kapusok), Grozav 11 (2), Tánásie, Bazaliu 3, Tirle 1, Seraficeanu 3, Lupei. 
Szövetségi kapitány: Florin Pena
Kiállítások: 6, ill. 2 perc
Hétméteresek: 6/4, ill. 2/2