április 22, 2024

PannonSport

4 gólos vereség, de nem okozott csalódást a Fradi Barcelonában

Elkezdődtek a Bajnokok Ligája 2020/21-es szezon csoport küzdelmei, a Ferencvárossal a fedélzeten!

Első mérkőzés talán nem is lehetett volna nehezebb, mint Barcelonában kezdeni, de a Fradi nem illetődött meg és aktívan kezdte a meccset. A 11. percben Tokmac tört kapura, megcsinálta a cselt, majd a felsősarokba bombázott, de a bíró érvénytelenítette a gólt, lesállás miatt. Pedig gyönyörű gól lett volna! A lesgól után kezdett ébredezni a Barca, helyzetecskékig eljutottak, látszott, hogy Messi nagyon tud focizni, de a gólhoz ismét a Fradi került közelebb. A 21. percben ismét Tokmac villant, szépen vett le egy előre ívelt labdát, majd két védő között Isael elé tette a labdát, aki az 5-ös sarkáról szétbombázta a kapufát. Ez már nagyon közel volt a gólhoz, de gólt 6 perccel később a hazaiak szereztek. Ha Messi megindul nehéz szabályosan szerelni, nem is sikerült a Fradi védőinek, Kovacevic hagyta ott a lábát, miután egy testcsellel elküldte őt az Argentin, aki rutinosan bele is húzta a lábát a védő lábába, hogy még véletlenül sem legyen kérdéses a 11-es. A büntetőt a sértett értékesítette. A góltól megnyugodtak a Katalánok, játszották a szokásos labda biztos passzolgatós játékukat, néha helyzetig is eljutva, de újabb gólt csak a 42. percben szereztek Fati révén.

A második félidő is ott folytatódott, ahol az első abba maradt, jött a Barca, a Fradi csak pillanatokig birtokolta a labdát. A gólra sem kellett sokat várni, ismét Messitől indult az akció, Fati sarkalása után Coutinho lőtt, a labda még megpattant Botkán, így Dibusz nem tudott hárítani. Itt benne volt a levegőben, hogy elkezdik élvezni a focit és jönnek az újabb gólok, de szerencsére a Fradi állta a sarat. Sőt, a 70. percben sikerült a szépítés! Zubkov adott nagyszerű labdát Tokmacnak, aki Piqué vel birkózott egészen a 16-os vonaláig, ahol a spanyol védő lerántotta ez is 11-es. Ráadásul piros lappal is jutalmazta a játékvezető, így 10 emberre fogyatkozott a Katalán csapat. A büntetőt Haratin értékesítette! A gól után mintha másik meccs kezdődött volna, a Barca visszább húzódott, támadott a Fradi, jó volt nézni, ahogy a mieink beszorítják a nagynevű ellenfelet. Az embernek az volt az érzése, hogy érik a Fradi gól, de egy ellenakció végén mégis a hazaiak szereztek újabb gólt. Dembelét viharzott el a szélen, egészen az alapvonalig, 4 védő állt vele szemben, de ő vissza passzolt és a BL újonc Pedri 11 méterről a kapuba lőtt, Dibusz még hozzáért, de nem tudott hárítani. Ezen a meccsen a szerencsével is hadilábon állt a Fradi! A gól után ismét a Fradi ment előre, 89. percben Mak révén nagy helyzetbe is kerültek, de a hazai kapus hárítani tudott. És amilyen volt a szerencsénk ezen a meccsen, helyzet itt, gól ott. Messit nem tudtuk szerelni, mindenki rá figyelt, ő az üresen maradt Dembelé elé játszott, aki a kapuba bombázott. A végén volt még egy Messi lövés, de Dibusz védeni tudott, ezzel maradt az 5-1. Kis rutinnal, szerencsével szorosabb is lehetett volna, de szégyenkezésre semmi okuk nincs a zöldfehéreknek.

FC Barcelona (spanyol) – Ferencváros 5–1 (2–0)
Barcelona, Camp Nou, zárt kapuk mögött
Játékvezető: Schärer (svájci)
Barcelona: Neto – Sergi Roberto (Firpo, 62.), Piqué, Lenglet, Dest – Pjanic (S. Busquets, 76.), F. de Jong – Trincao (O. Dembélé, 63.), Coutinho (Araújo, 71.), Fati (Pedri, 63.) – Messi. 
Vezetőedző: Ronald Koeman
FerencvárosDibusz – Botka (Lovrencsics G., 77.), Blazic, Kovacevic, Civic (Heister 63.) – Haratin, Sigér D., Laidouni (Somália, 63.) – Isael, Zubkov (Mak, 71.) – Nguen (F. Boli, 71.). 
Vezetőedző: Szerhij Rebrov
Gólszerző: Messi (27. – 11-esből), Fati (42.), Coutinho (52.), Pedri (82.), O. Dembélé (89.), ill. Haratin (70. – 11-esből)
Kiállítva: Piqué (69.)

Másik mérkőzésén
Dinamo Kijev (ukrán) – Juventus (olasz) 0–2 (Morata 46., 84.)

1. FC Barcelona115–1+43
2. Juventus112–0+23
3. Dinamo Kijev110–2–20
4. FERENCVÁROS111–5–40