június 20, 2024

PannonSport

EKL selejtezők – Győzött a Fradi, nyert a DVSC és a Kecskemét is.

Budapest, 2023. július 27. A ferencvárosi Varga Barnabás (j) és Roberto Lopes, az ír Shamrock Rovers játékosa a labdarúgó Konferencia-liga selejtezõjének második fordulójában játszott Ferencvárosi TC - Shamrock Rovers mérkõzésen a budapesti Groupama Arénában 2023. július 27-én. MTI/Szigetváry Zsolt

Beindult a nagyüzem a nemzetközi kupákban, minden magyarérdekeltségű csapat pályára lépett csütörtökön a Konferencia Liában.

Elsőként a Debreceniek léptek pályára, az örményországi mérkőzés nem hozott remek játékot, inkább küzdelmes mérkőzésen, de sikerült egy egy gólos előnyt kiharcolni, aminek köszönhetően jó helyzetből várhatja a visszavágót a Loki.

Alaskert (örmény)–Debreceni VSC 0–1 (0–0)
Abovjan,
 Városi Stadion. 
Játékvezető: Fotiasz Vasszilisz (Pszarrisz Konsztantinosz, Meintanasz Andreasz) – görögök
AlaskertCsancsarevics – Usztinov, D. Carillo, Voskanjan, Muzek – R. Flores, Vbejmar, Hurcidze, Mimito (Gareginjan, 77.), Racines (Fataj, 77.) – Agdon (Kutalia, 60.). 
Vezetőedző: Abraham Hasmanjan
Debrecen: Megyeri – Kusnyír, Dreskovics, Lagator, Ferenczi J. (Romancsuk, 41.) – Loncsar, Manrique – Szécsi M. (J. Oliveira, 69.), Dzsudzsák (Bódi Á., 87.), Kiziridisz (Domingues, 69.) – Dor. Babunszki (Bárány D., 87.). 
Vezetőedző: Szrdjan Blagojevics
Gólszerző:
 Loncsar (50.)

A kínos BL búcsút követően mindenki kíváncsian várta, hogyan tud talpra állni a Fradik, immáron Csercsaszov nélkül, Máté Csabával a kispadon. Kissé idegesen kezdte a mérkőzést a Fradi, kellett néhányperc, míg felvette a ritmust. És kellett a kezdőbe került Sigér Dávid megpattanó lövése is az első gólhoz. A gól után megnyugodott a csapat, végig irányítani tudta a játékot és gyorsan jött is a második gól, ismét egy megpattanó labda került a hálóba. Második játékrész is úgy kezdődött, ahogy kellett, egy gyors Traore góllal, ami végkép eldöntötte a meccset, erre jött még egy Varga Barnabás gól, így négy gólos előnnyel utazhat a Fradi az írországi visszavágóra.

Ferencvárosi TC – Shamrock Rovers (ír) 4-0 (2-0)
Budapest, Groupama Aréna, 10 735 néző. 
Játékvezető: Asot Galtakcsjan (Artur Gdljan, Szargisz Hovhanniszjan) – örmények
Ferencváros:
 Dibusz – Makreckis, I. Cissé, S. Mmaee, C. Ramírez – Sigér (Esiti, 76.), Abu Fani – A. Traoré (Owusu, 76.), Zachariassen (Lisztes, 72.), Marquinhos (Ben Romdan, 72.) – Varga B. (Katona B., 88.). 
Vezetőedző: Máté Csaba
Shamrock:
 Mannus – Cleary, Lopes, Grace – Hoare, O’Neill, Poom, Kavanagh – Towell (Finn, 49.), Burt (Razi, 79.) – Kenny (Greene, 79.). 
Vezetőedző: Stephen Bradley
Gólszerző: 
Sigér (16.), C. Ramírez (32.), A. Traoré (46.), Varga B. (74.)

Tavalyi meglepetés csapat a Kecskemét otthon fogadta a lett Rigát, és szerezte meg a győzelmet, már kettőgóllal is vezetett a hazai csapat, de a második kecskeméti gólra gyorsan egy percen belül jött a válsz, így csupán egy gólos előnnyel utazhatnak a visszavágóra.

Kecskemét- Riga (lett) 2–1 (0–0)
Kecskemét, Széktói Stadion, 4211 néző. 
Játékvezető: Kvirikasvili (grúz)
Kecskemét: 
Varga B. – Szűcs K., Belényesi, Szalai G. – Májer, Vágó (Ilyinbor, 90+4.), Szuhodovszki, Kiss B. (Tóth B., 73.), Leoni – Pálinkás (Nagy K., 87.), Banó-Szabó (Meszhi, a szünetben).
Vezetőedző: Lóczi István
Riga: 
Purins – Jurkovskis (Daskevics, 51.), Cernomordijs, Bosancic, Muzinga – Jojics, Musah, Babec (Pena, a szünetben) – Soisalo (Mankenda, a szünetben), Regza (Taiwo, a szünetben), Aurelio (Contreras, 78.). 
Vezetőedző: Tomislav Stipic
Gólszerző: 
Szuhodovszki (52. – 11-esből), Pálinkás (85.), ill. Contreras (86.)

Mint előzőleg sejteni lehetett a Zalaegerszegnek volt a legnehezebb dolga a magyar csapatok közül, sokáig jól tartotta magát a horvát ellenfelével szemben, de nem sikerült kibekkelni a meccset, és a lefújás előtti pillanatokban megszerezte a győzelmet jelentő gólt az eszéki csapat. Így minimális hátrányból várják a magyarországi visszavágót a Zalaegerszegiek.

NK Osijek (horvát) – Zalaegerszegi TE 1–0 (0–0)
Eszék, 
Opus Aréna, 12 011 néző. 
JátékvezetőBastian Dankert (Dominik Schaal, René Rohde) – németek
Osijek Malenica – Drambajev, Brlek, Mkrtcsjan, Grzan – Caktas (Pusic, 62.), Jugovic (Fiolic, 80.), Nejasmic – Fucak (Bukvic, 62.), Miérez, Lovric (Spoljaric, 89.). 
Vezetőedző: Stjepan Tomas
ZalaegerszegSenkó – Huszti A., Mocsi, Szafronov, Gergényi – Ubochioma (Bedi, 87.), Szankovics, Szendrei Á., Szalay Sz. (Németh D., 75.) – Tajti M. (Kovács B., 68.), Sajbán Máté (Ikoba, 75.). 
Vezetőedző: Boér Gábor
Gólszerző:
 Miérez (90+1.)

A román kupagyőztes Sepsiszentgyörgy bolgár csapathoz látogatott és szerzett magabiztos két gólos előnyt, mérkőzés nagy küzdelmet hozott, de a Sepsi bírta jobban a hajrát, megérdemeltem szerezte meg a vezetést, amit Varga Roland duplázott meg a lefújás előtt.

CSZKA Szófia (bolgár) – Sepsi OSK (romániai) 0–2 (0–0)
Szófia, 12 000 néző. 
Játékvezető: Kamphuis (holland)
CSZKA Szófia: 
Busatto – Mahmutovic, Koch (Sanyang, 75.), Cordoba – Turicov, Carreazo, Lindseth (Shopov, 75.), Vion (Antonov, 75.) – Heintz – Phaëton, Nazon (Estrada, 65.). 
Vezetőedző: Szasa Ilics
Sepsi OSK:
 Niczuly – Aganovic (Ninaj, 56.), Ciobotariu, Balasa, Dumitrescu – Alimi, Paun – Stefanescu (Damascan, 84.), Matei (Varga R., 66.), Gheorghe (Francisco Júnior, 84.) – Safranko (Rondón, 66.). 
Vezetőedző: Liviu Ciobotariu
Gólszerző: 
Paun (68.), Varga R. (80.)