június 21, 2024

PannonSport

Kiütéses győzelemmel mutatkozott be Storck a DAC kispadján – videó

Folytatódott a bajnokság a Dunaszerdahelyieknek is, a felsőház első mérkőzésén a Nagymihály látogatott a MOL arénába. Rossz szériával mentek kényszerszünetre a hazaiak, edző váltás is történt a szünet alatt. A magyar válogatott volt szövetségi kapitánya Bernd Storck vette át a csapatot. Bemutatkozó meccse nem is sikerülhetett volna jobban, talán csak akkor, ha telt ház előtt történt volna. Az első félidő 1-0-al zárult, de a másodikban beindult a DAC henger és 5 gólig meg sem álltak Kalmárék, aki 1 góllal és 2 gólpasszal vette ki a részét a sikerből, de a mezőny legjobbja mégsem Ő volt, hanem Marko Divković, aki mesterhármast szerzett. Ezzel a győzelemmel továbbra is a dobogó harmadik fokán a DAC.

FC DAC 1904 DUNASZERDAHELY – MFK ZEMPLÍN NAGYMIHÁLY 5:0 (1:0)
Fortuna Liga, rájátszás, 1. forduló, MOL Aréna, 2020.06.13., 20:00
MOL Aréna: 319 néző, Játékvezetők: Kišš – Pozor, Hrmo
DAC: Jedlička – Kružliak, Šimić, Beskorovainyi – Vida (76. Bednár) – Blackman, Schäfer, Kalmár (K), Davis – Ramirez (69. Boateng), Divković (76. Fábry)
Nagymihály: Kira – Žofčák (K), Carrillo, Grič, Vojtko – Savvidis – Kvocera (69. Kolesár), Turik (72. Neofytidis), Danko, Diarra (62. Kountouriotis) – Sidibe Góllövők: 31., 57., 68. Divković, 65. Kalmár, 90+1. Blackman Sárga lap: 45+1. Simić, ill. 54. Savvidis

Bernd Storck (DAC): „Gratulálok a csapatomnak, egyáltalán nem volt könnyű játszani ilyen hosszú szünet után. Nehéz volt felkészíteni a csapatot, de remek munkát végeztek a srácok. Ezen az úton kell tovább folytatnunk a munkát. Az első percekben nyílt volt a mérkőzés, de összességében nagyon elégedett vagyok. Az első gól után már szervezettebben játszottunk. A második játékrészre némi változást eszközöltünk, és ez bejött. Az eredmény jót tesz az önbizalmunknak. A fő célunk pedig most az, hogy bejussunk a kupadöntőbe. Addig még hosszú az út, de ma leraktuk a jó alapokat. Korábban még sehol nem sikerült bemutatkoznom ilyen nagy arányú győzelemmel, ám számomra nem is ez a lényeg, hanem, hogy a játékosaim elsajátítsák a filozófiámat, és minél magasabb színvonalon játszunk. Nézőkkel 5:0 után biztos fantasztikus lett volna a hangulat, hiszen sokan kintről, a stadion mellől is szurkoltak nekünk, de most a világ más pontján sincs ez másként.”