május 18, 2024

PannonSport

Sorsoltak a nemzetközi kupákban

Bajnokok Ligája

A Ferencvárosra ismét nagy feladat vár, tavalyihoz hasonlóan, újra a Dinamo Zagreb lesz az ellenfél. Egy évvel ezelőtt idegenben is 1-1 után egy hazai 4-0-al léptek tovább a horvátok, akik ahhoz képest jelentősen gyengültek, távozott Olmo a RB Lipcse csapatához, Nikola Moro pedig a Dinamo Moszkvát választotta. Érkező oldalon nem volt nagy mozgás, kölcsönből vissza érkeztek inkább csak játékosok. A találkozót Budapesten rendezik meg, egy meccses párharc győztese a playoffba jut, ahol a norvég Molde és az azeri Qarabag lesz az ellenfél a BL csoportba jutásért.

Európa Liga

Az állva maradt négy csapatunk itt is két körre előre kapta a lehetséges ellenfeleket.

MOL Fehérvár előbb máltára utazik, ott a helyi Hibernians FC vár rájuk, amennyiben sikerrel veszik az akadályt, svájci Servette FC és a francia Stade de Reims közül kerül ki a következő ellenfél, akivel otthon játszhat.

Budapest Honvédra a svéd Malmö vár, amennyiben tovább jut, úgy szintén hazai pályán fogadhatja a horvát NK Lokomotiva Zagrebot.

Dunaszerdahelyiek előbb a cseh éllovas Jabloneccel kell megmérkőzniük, hogy azután az osztrák LASK Linzzel meccseljenek egyet a playoffba jutásért. Csehek ellen otthon, míg az osztrákok elleni idegenben lenne.

Topolyai SC előbb a bucaresti FCSB jön szemben, ha sikerrel veszik a románok elleni akadályt, akkor a következő körben jöhet a litván FK Riteriai vagy a cseh Slovan Liberec.

Hibernians FC (máltai)/MOL FEHÉRVÁR FC–Servette FC (svájci)/Stade de Reims (francia)
BUDAPEST HONVÉD/Malmö (svéd)–NK Lokomotiva Zagreb (horvát)
LASK Linz (osztrák)–DAC (Dunaszerdahely) (szlovákiai)/Jablonec (cseh)
TOPOLYA (szerbiai)/FCSB (román)–FK Riteriai (litván)/Slovan Liberec (cseh)