április 22, 2024

PannonSport

Férfi vízilabda BL – Döntetlen Olaszországban

A Ferencváros 8-8-as döntetlent játszott a Brescia otthonában a férfi vízilabda Bajnokok Ligája csoportküzdelmeinek keddi nyitófordulójában.

  A két csapat az előző idényben három alkalommal is találkozott egymással, a csoportkörben az olasz gárda kétszer is diadalmaskodott, 10-7-re és 9-6-ra, azonban a legfontosabb összecsapáson, az elődöntőben 14-12-es győzelmet aratott Varga Zsolt együttese.
    A 2019-ben győztes, az előző kiírásában pedig döntős magyar csapat – amely alaposan átalakult a holtszezonban, hiszen hét játékos is távozott – első sorban magyar válogatottjainak köszönhetően vezetett két negyed után: a kapuban Vogel Soma kiváló teljesítmény nyújtott, az olimpiai bajnok Varga Dénesnek pedig két olyan gólja volt – az egyiket a center helyéről a kapunak háttal „pöckölte be” -, amire még az olasz közönség is hangos éljenzésben tört ki.
    A harmadik negyedben folyamatosan tapadtak az olaszok és nem sokkal a játékrész vége előtt utolérték riválisukat, de nem sokáig örülhettek, mert a zöld-fehérek egyik új szerzeménye, Danyiil Merkulov óriási gólt lőtt.
    A zárófelvonásban a házigazdák vihették volna be az első ütést, de Vincenzo Renzuto mellé lőtte a büntetőt, nem sokkal később azonban a korábban Egerben légióskodó Boris Vapenski egalizált egy bombagóllal. A Ferencváros Merkulov újabb villanásával került megint előnybe, de újra jött az egyenlítés.
    Az utolsó pillanatokban a Ferencváros állt közelebb a győzelemhez, a magyar csapat az utolsó húsz másodpercben emberelőnyben támadhatott, de végül Vámos hatalmas lövése három másodperccel a vége előtt a jobb kapufáról kifele vágódott.
    Ebben a csoportban még a spanyol Barceloneta, a görög Olimpiakosz, a georgiai Dinamo Tbiliszi, a szerb Novi Beograd és a Radnicki Kragujevac, valamint a horvát Jadran Split szerepel.
    A Ferencváros a következő fordulóban, november 9-én a Radnicki Kragujevac vendége lesz.
    A B csoportban szereplő OSC Újbuda szerdán a Steaua Bucurestit fogadja.
    A két nyolccsapatos csoportból az első négy helyezett jut a sorozat belgrádi nyolcas döntőjébe, ugyanakkor a házigazda Novi Beograd helye garantált a végjátékban.