április 30, 2024

PannonSport

Akár magukra is ölthetnék a válogatott mezt!

Felreppentek olyan hírek, hogy a szövetségi kapitány figyel potenciális válogatott játékosokat a határokon túl. Willi Orbán is így lett válogatott, és hasonlóképpen lehet a csapat tagja az izraeli származású, 25 éves Omri Altman. De aa Hapoel Tel-Aviv játékosán kívül is, számtalan lehetséges jelölt futkározik a határon túli futball pályákon, nézzünk hát egy csapatra való játékost, kik azok, akik magukra ölthetnék a meggypiros mezt.

Kapusposzton vagyunk a legerősebbek, oda nem kellene honosítani, de ha kellene, akkor tökéletes megoldást lehetne találni, valahol ironikus, hogy még ebben a csapatban is a kapus, aki talán a legjegyzettebb Európában.

Ethan Horvath

24 éves amerikai, magyar kettős állampolgár, igaz bemutatkozott az amerikai válogatottban, de csak felkészülési mérkőzésen. Jelenleg Belgiumban véd a Club Brugge csapatában, becsült TM értéke 1,8 millió euró.

Védelemben ráférne a csapatra az erősítés, főleg Willi Orbán kiesése miatt. Sajnos kapusposzttal ellentétben, itt kevésbé neves játékosok közül válogathatunk.

Farkas Patrick

Jobboldalra ott van Szoboszlai Dominik csapattársa! Patrick nem számít alapembernek a Salzburgban, de azért 8 bajnoki összejött neki eddig, és 6 perc jutott a BL-ben is. 27 éves, 50 szeres osztrák utánpótlás válogatott játékos TM értéke 1,5 millió euró.

Magyar Richárd

Belsővédőként szóba jöhetne a svéd-magyar kettős állampolgár, 28 éves, jó felépítésű védő 1,98 cm, jelenleg a svéd Hammarby csapatában játszik, de kipróbálta magát a német másodosztályú Greuther Fürth-ben, ahol 2 szezon alatt közel 50 bajnokin lépett pályára. TM jelenleg 1 millióra becsüli az értékét.

Dusan Lalatovic

Inkább a jövő embere lehet, az Újvidéki születésű védő. A szintén 1,98 centisre nőt Dusán, rövid bolgár kaland után visszatért a szerb élvonalba, ahonnan most télen a dunaszerdahelyiekhez igazolt, talán neki van az egyik legnagyobb esélye, hogy a jövőben válogatottunkban szerepeljen. TM érték 200 ezer euró.

Balatoni Conrad

Balhátvédet sajnos még itt sem találni, így egy kényszer megoldással élve a Leedsben született, 28 éves került oda. Conrád pályafutása alatt több skót csapatot is megjárt, többnyire alsóbb osztályokban játszott, jelenleg a másodosztályú Edinburgh City játékosa. Ő nem valószínű, hogy valaha magára húzza a címeres mezt.

Középpályán akadna ismét nagy fogás, talán nem is egy. De ki tudja, hogy ki szeretne a nemzeti csapatunkért küzdeni.

Dárdai Palkó

Ő az a játékos a listán, akit nem kell különösképpen bemutatni, volt szövetségi kapitányunk fia egyenlőre a német nemzeti színekben képzeli el a jövőjét, de ki tudja, talán egyszer megszólal az a belsőhang és minket választ. Bár egyenlőre sokat még nem tett le az asztalra felnőtt szinten, de nem állunk olyan jól, hogy egy ilyen tehetségről lemondjunk. TM értéke 700e.

Paolo Faragó

Középpályán és a védelemben is bevethető Paulo a legnagyobb fogás lehetne. Cagliari játékosa, 27 éves olasz állampolgár, de nem valószínű, hogy látjuk valaha is a Squadra Azzura színeiben. Talán egy próbát megérne elcsábítása, közel 100 Seria A-s meccsel a háta mögött biztos tudna segíteni. 5 milliós TM értékkel egyik legtöbbre taksált játékos lehetne a válogatottban.

Anton Salétros

Ismét egy svéd-magyar állampolgár, akit meglehetne győzni, hogy jó helyen lenne a magyar nemzeti csapatban. A 23 éves Anton Salétros megfordult már az NB1-ben, fél évet Újpesten volt kölcsönben. Majd Rosztov leigazolta az AIK-tól, ám hamarosan vissza is adta kölcsön, ahonnan most februárban a norvég Sarpsborghoz igazolt, szintén kölcsön. Valószínű Ő sem váltaná meg azonnal a világot. TM értéke 900 ezer euró.

Ihor Kharatin

Kharatint sem kell különösebben bemutatni a magyar foci követőinek, stabil kezdő a Fradiban. Nála tervben van, hogy felveszi az állampolgárságot, legalább is, mikor még a légiós szabályt tervezte az MLSZ, de most, hogy nem lesz légiós korlát kérdéses a dolog. elképzelhető, hogy így is meggyőzhető lenne, még ha kicsit nehezebben is. Mindenesetre nem gyengülne vele Rossi kerete. Jelenleg TM értéke 1,5 M.

Támadó poszton van most bevethető, bár nem valószínű, hogy Szalait pont Ő szorítaná ki, de van olyan, aki a jövő embere lehetne.

Szilágyi Vlagyimir

A most bevethető az újvidéki Szilágyi Vlagyimir, 26 éves topolyai támadó az előző szezonban 16 góllal járult hozzá a feljutáshoz, jelenleg 21 meccsen 10 gólnál jár a szerb szuperligában. TM 800 ezerre taksálja.

Gyökeres Viktor

De nála érdekesebb lehet számunkra az újabb svéd-magyar tehetség, a 21 éves Gyökeres Viktor, 2017-es U19 EB gólkirálya. Fiatalkora ellenére már bemutatkozott a felnőtt válogatottban, Izland ellen gólt is szerzett, de mivel csak 2 barátságos meccs jutott neki, így még válthat, ha szeretne. Jelenleg az angol Brighton játékosa, 1 millió euróért igazolták 2018 januárjában, ahonnan kölcsönadták a Bundesliga 2-es St. Paulinak, ahol 15 meccsen 5 gólt szerzett. Becsült értéke 750 ezer euró.

Persze ez csak játék a nevekkel, és biztos maradt ki még olyan, aki illett volna a csapatba, de mint minden, ez is szubjektív. Az igazi az lenne, ha ontanák a tehetségeket a honi akadémiák de egyenlőre nem ez a jellemző.