április 22, 2024

PannonSport

Férfi kézi BL – Szeged hozta a kötelezőt, Veszprém 5 góllal kapott ki Barcelónában

A hazaiak keretéből ezúttal Kent Robin Tönnesen és Dean Bombac, a vendégektől Baptiste Bonnefond és Jaka Malus hiányzott.
    Pontosabban kezdett a Meskov Breszt, amely jól használta ki a szegedi hibákat, így a nyolcadik percben 6-4-re vezetett. A házigazdák a 19. percben tudtak ismét előnybe kerülni, mivel több mint hét percig nem kaptak gólt. A magyar bajnoki címvédő elsősorban támadásban teljesített jól, mezőnyben és védekezésben továbbra is voltak kisebb-nagyobb hibái, amelyeket rendre gólra váltottak a fehéroroszok, ennek ellenére Bánhidi Bence vezérletével a szünetben már 16-14-re vezetett a Szeged.
    Mirko Alilovic bravúros védéseire alapozva jól kezdte a második félidőt a házigazda (20-16), de lendülete csupán néhány percig tartott. A folytatásban megint inkább küzdelmes, mintsem látványos volt a meccs, az elrontott szegedi támadások megbosszulták magukat, a Meskov Breszt az utolsó negyedórán belül visszazárkózott egy gólra, majd az 52. percben egyenlítenie is sikerült. A hajrában újra elléptek két találattal a hazaiak, akik az osztrák balszélső, Sebastian Frimmel találatával biztosították győzelmüket.
    Bánhidi Bence nyolc, a túloldalon Stevan Sretenovic hét góllal zárt. A kapusok közül a mezőny legjobbja, Mirko Alilovic 13, a fehéroroszoknál Ivan Mackevics és Vjacseszlav Szoldatenko is hat-hat lövést hárított.
    A két csapat tizedik egymás elleni mérkőzésén a szegediek két vereség mellett nyolcadszor nyertek.
    A hét győzelemmel, két döntetlennel és három vereséggel álló Szeged jövő szerdán a norvég Elverum HB vendége lesz, a hat sikerrel, egy döntetlennel és öt vereséggel rendelkező Telekom Veszprém pedig egy nappal később a lengyel Lomza Vive Kielcét fogadja a BL csoportkörében.

A vendégek keretéből ezúttal Dejan Manaszkov és Sipos Adrián, a hazaiaktól Luís Frade hiányzott az európai szövetség által a hét rangadójának választott mérkőzésen.
    Gonzalo Pérez de Vargas bravúros teljesítménnyel kezdett a katalánok kapujában, az első 13 percben hét lövést védett. Bár csapata 7-5-re ellépett, a túloldalon Rodrigo Corrales is egyre jobban védett, társai hatékonyan védekeztek, gyors ellenakciókat vezettek és egy 4-0-s sorozat végén már ők álltak jobban két góllal. A folytatásban is szervezetten, fegyelmezetten védekeztek a vendégek, megfelelő volt a visszarendeződésük – ezzel némileg elbizonytalanították ellenfelüket -, támadásban viszont sokat hibáztak, így a szünetben döntetlen volt az állás.
    A második félidőben a Barcelona nyitott védekezése valamivel jobban működött, mint korábban, és támadásban is kevesebbet hibázott a címvédő, így egy 4-1-es sorozat végén 22-19-re ellépett. Ekkor alakult ki először kétgólosnál nagyobb különbség a csapatok között, ezért Momir Ilic veszprémi vezetőedző időt kért. A katalánok lendülete nem tört meg, így a játék képe nem változott, és a 49. percben már 26-21 volt az állás. A veszprémiek védekezése már nem működött úgy, ahogyan az első felvonásban, így nem tudták megfékezni a házigazdákat, akik végül öt góllal győztek.
    A Barcelonában a francia Dika Mem nyolc találattal, a túloldalon az egyiptomi Omar Jahja hét, a szerb Petar Nenadic hat góllal zárt. A mezőny legjobbjának megválasztott Gonzalo Pérez de Vargas 16 védéssel járult hozzá a sikerhez. Corrales 11 védést mutatott be.
    A két csapat 25. alkalommal találkozott egymással az európai kupaporondon, a mérleg a Veszprém szempontjából hét győzelem, egy döntetlen és immár 17 vereség, a Barcelona otthonában azonban továbbra is nyeretlen a magyar együttes.