június 20, 2024

PannonSport

Férfi kézilabda – Döntetlen után, egy gólos vereség a németektől

A magyar férfi kézilabda-válogatott 30-29-re kikapott Németország csapatától a vasárnap Kasselben rendezett barátságos mérkőzésen.

    Az áprilisi világbajnoki selejtezőkre készülő két csapat szombaton Gummersbachban 31-31-es döntetlent játszott egymással.

    A magyar keretből Máthé Dominik, Győri Mátyás, Sunajko Stefan, Rosta Miklós, Lékai Máté, Bánhidi Bence, Bodó Richárd és Bóka Bendegúz is hiányzott, de a németek is meglehetősen tartalékos összeállításban léptek pályára.
    Vajda Huba, Bujdosó Bendegúz, Borbély Ádám és Nagy Bence szombaton a kispadról nézte végig a találkozót, de ezúttal ők is lehetőséget kaptak.
    A magyarok kezdték jobban a meccset, de a házigazdák egy 6-1-es sorozattal fordítottak, majd jó védekezéssel és gyors ellenakciókkal tovább növelték a különbséget. A mérkőzés negyedénél José María Rodríguez Vaquero szövetségi kapitány időt kért, cserékkel próbálkozott, ezzel a németek lendületét átmenetileg sikerült megtörni, de egészen a hajráig hatékonyabban használták ki a helyzeteiket. Az utolsó percekben 4-1-es sorozattal csökkentette hátrányát a vendégcsapat (17-13).
    A második felvonást is a magyarok kezdték jobban, remek védekezésüknek és az akadozó német támadójátéknak köszönhetően 18-17-re sikerült felzárkózni, ám a házigazdák az időkérésük után megint elléptek. A végén védekezést váltottak a vendégek, de úgy tűnt, már nincs esélyük az egyenlítésre, ám bravúros teljesítménnyel, egy 4-0-s sorozattal megint felzárkóztak. Már csak egy perc volt hátra, amikor a németek eladták a labdát, Rodríguez időt kért és levitte a kapust. Szita Zoltán egyenlített, ám Johannes Golla két másodperccel a vége előtt középkezdésből az üresen maradt hálóba lőtt, ezzel beállította a 30-29-es végeredményt.
    A két csapat 33. alkalommal játszott egymással, hét magyar siker és négy döntetlen mellett ez volt a 22. német győzelem.

Németország – Magyarország 30–29 (17–13)
Kassel
3011 néző. 
Játékvezetők: Fonseca, Santos (portugálok).
Németország : A. Wolff – Kastening 5, Wiede 2, Ernst, Golla 4, Kühn 5, Witzke 3. 
Csere: Klimpke (kapus), Schiller 1 (1), Zechel 3, Knorr 2, Kohlbacher 1, Mertens 2, D. Schmidt 2, Köster. 
Szövetségi kapitány: Alfred Gíslason
Magyarország : Mikler R. – Bujdosó 1, Ancsin G. 2, Juhász Á. 1, Topic 6, Nagy Bence, Szita 2. 
Csere: Székely, Borbély Á. (kapusok), Sipos A. 1, Balogh Zs. 4 (3), Ligetvári 1, Kovacsics 2, Leimeter 1, Hanusz, Szöllősi Sz. 3, Rodrígez P. 4, Fazekas G. 1. 
Szövetségi kapitány: Chema Rodríguez
Kiállítások: 10, ill. 4 perc.
Hétméteresek: 1/1, ill. 4/3