június 20, 2024

PannonSport

Női kézi BL – Fradi is a nyolc között

Érd, 2023. március 25. Kisfaludy Anett, a Ferencváros játékosa a női kézilabda Bajnokok Ligája rájátszásában, az 1. forduló FTC-Rail Cargo Hungaria - Buducnost Podgorica visszavágó mérkőzésén az Érd Arénában 2023. március 25-én. MTI/Mónus Márton

Idegenbeli négy gólos győzelem után itthon is győzni tudott a Fradi a BL-ben a Podgorica ellen. A négy gólos előny bírtokában magabiztosan játszhatott a magyar csapat, végig vezetve, öt gólos különbséggel múlták felül montenegrói riválisukat.

Az első játékrészben még nem sikerült komolyabb előnyt szerezni, az utolsó utáni percben Klujber időntúli szabaddobásával még csak egy gólos volt az előnye a Fradinak. De a másodikfélidőben, ahogy telt az idő, úgy nőt a különbség a két csapat között. A montenegróiaknak egyre sürgősebb volt, így többet is hibáztak támadásban és védekezésben is, amit a Fradi jól ki is tudott használni. Ezzel összesítésben 9 gólos különbséggel bejutott a legjobb nyolc közé, ahol a francia Metz csapata vár a magyar lányokra. A párharcot április 29-án itthon kezdik, visszavágó egy hétre rá, május 5-én kerül megrendezésre.

FTC-Rail Cargo Hungaria – WHC Buducsnoszt Podgorica (montenegrói) 27-22 (14-13)
Érd, 2200 néző. 
Játékvezetők: Jovic, Arnautovic (bosnyákok)
FTC: Bíró B. – Malestein 5 (2), Bölk 3, Tomori, Kisfaludy 2, Lekics 3, Márton G. 2
Csere: Janurik (kapus), Klujber 4, Szöllősi-Zácsik 1, Cvijics 1, Szucsánszki 1, Papp D., Stolle 5, Hársfalvi. 
Edző: Elek Gábor
Buducsnoszt : Attingré – Cardoso, Kepics, Pletikosics 4, Godecs 5 (1), Raicsevics 6 (4), Pavicsevics 7
Csere: Skerovics (kapus), Vukcsevics, A. Popovics, Agovics, N. Bulatovics, Tomova. 
Edző: Bojana Popovics
Kiállítások: 2, ill. 2 perc       
Hétméteresek: 3/2, ill. 5/5