május 18, 2024

PannonSport

Női kézi BL – Mind a kettő magyar csapat nyerni tudott a hétvégén

Győr, 2023. február 11. A győri Rju Un Hi (k) és Kathrine Brothmann Heindahl (b) és Mette Tranborg (j), a dán csapat játékosai a női kézilabda Bajnokok Ligája B csoportkörében játszott Győri Audi ETO KC - Team Esbjerg mérkőzésen a győri Audi Arénában 2023. február 11-én. A győri csapat a negyeddöntőbe jutott a női kézilabda Bajnokok Ligájában, mivel 29-28-ra legyőzte a dán Esbjerg csapatát a csoportkör utolsó fordulójában. MTI/Krizsán Csaba

Továbbjutás szempontjából fontos mérkőzés várt a hétvégén az ETO-ra, mert még akár a negyedik helyre is visszacsúszhatott volna a tabellán. Az ellenfél az az Esbjerg volt, aki ugyan csak 20 ponttal várta a találkozót, mint a győri lányok, így egy esetleges győzelemmel megelőzték volna a magyar csapatot. Mérkőzés a várt nagy csatáz hozta, többszőr került előnybe a Győr, de nem tudott komolyabb előnyt szerezni. Mind a két csapat remekül védekezett, ennek köszönhetően nem is született sok gól a félidőig, 12-11-es győri vezetéssel mehettek a szünetre a csapatik. Másodikfélidőben sem tudott ellépni egyik csapat sem a másiktól, végig kiélezett meccsen a győriek jobban bírták idegekkel a végjátékot így sikerült a szünetben meglévő egyetlen gólt megtartani a végére. Ezek a második helyen végzett a Győr, akiknek a Storhamar – Odense párharc továbbjutójával kell megküzdeni a budapesti F4-ért.

Győri Audi ETO KC – Team Esbjerg (dán) 29 – 28 (12 – 11)
Győr, 5076 néző. 
Játékvezetők: Szekulics, Jovandics (szerbek)
ETO: Sandra Toft – Győri-Lukács 5, Gros 7 (5), S. Oftedal 2, Broch 1, Nze Minko 4, Schatzl Nadine 4. 
Csere: Leynaud (kapus), Haugsted, Rju Un Hi 2, Blohm 4, Anne M. Hansen. 
Edző: Ambros Martin
Esbjerg : A. Kristensen – M. Jacobsen 2, Tranborg 1, Reistad 12 (5), Ingstad 3, Breistöl 3, Türkoglu. 
Csere: Milling (kapus), Heindahl 1, K. Nielsen 1, N. Mörk 5 (1). 
Edző: Jesper Jensen
Kiállítások: 10, ill. 10 perc
Hétméteresek: 5/5, ill. 7/6

A Ferencváros már tét nélküli meccsen csapott össze a dán Odense csapatával, a Fradi nem csúszhatott már lejjebb a negyedik helyről, az éppen előtte álló vendéglátóit sem érhette már utol. Már a mérkőzés elejétől motiváltibbnak tűnt a magyar csapat, gyorsan sikerült megnyugtató előnyre szert tennie a zöld-fehéreknek, a szünetre már hat gólos előnnyel mentek. A második játékrészben már a mieink is lazábban vették a meccset, így is sikerült a végére megtartani háromgólt az előnyből. Az már korábban eldőlt, hogy a következőkörben a Buducsnoszt lesz az ellenfél, ha továbbjutnak a montenegrói alakulaton, akkor a francia Metz ellen küzdhetnek meg a F4-be jutásért.

Odense HB (dán) – FTC-Rail Cargo Hungaria 25 – 28 (9 – 15)
Odense, 2103
 néző. 
Játékvezetők: Mandak, Rudinsky (szlovákok)
Odense: Thörn – Vollebregt, Housheer 6, Pedersen 1, Aardahl 4 (2), Höjlund 4, Van Wetering 2. 
Csere: Reinhardt (kapus), Iversen, Abbingh 5, Elver, Ikehara, Cohrt 3. 
Edző: Ulrik Kirkely
FTC: Bíró B. – Malestein 2, Bölk 3, Tomori, Kisfaludy 3, Lekics 2, Márton G. 2. 
Csere: Klujber 7, Stolle 2, Cirjenics-Kovacsics 1, Szöllősi-Zácsik 2, Kukely 3, Hársfalvi 1, Papp D. 
Edző: Elek Gábor
Kiállítások:
 2, ill. 10 perc
Hétméteresek: 
3/2, ill. –