június 20, 2024

PannonSport

Női kézi BL – Nem sikerült az újabb bravur, második a Fradi, harmadik a Győr

Budapest, 2023. június 4. Kisfaludy Anett (b), a magyar és Anna Vyakhireva (b2), a norvég és csapat játékosa a női kézilabda Bajnokok Ligája négyes döntőjének fináléjában játszott FTC-Rail Cargo Hungaria - Vipers Kristiansand mérkőzésen a budapesti MVM Dome-ban 2023. június 4-én. MTI/Illyés Tibor

Ha lehet, akkor még fokozottabb érdeklődéssel várták a szurkolók a kézilabda Final Four második napját. Harmadik helyért a Győr, az aranyéremért a Ferencváros szállhatott harcba.

A bronz meccsen a győri lányok kezdtek jobban, gyorsan sikerült komolyabb előnyt szerezniük, ennek köszönhetően hétgólos előnnyel mehettek a szünetre, semmi jele nem volt, hogy pici izgalmat is tartogatni fog a mérkőzés. Így gondolhatták ezt a győri lányok is, pláne, hogy a második félidő is kettő ETO góllal indult, így kilenccel mentek már a Rába partiak. Ám ekkor feltámadt az Esbjerg és produkált egy 9-2-es szériát. Ennek a sorozatnak köszönhetően a hajrá nem várt izgalmakat hozott, ahol a végjátékban sikerült egyetlen gólt megtartani a tetemes előnyből, ezzel a Győr megszerezte a dobogós helyezést.

Győri Audi ETO KC – Esbjerg (dán) 28-27 (16-9)
Budapest, MVM Dome, 18 387 néző. 

Játékvezetők: Hatipoglu, Simsek (törökök)
Győr:
 Sandra Toft 1 – Faluvégi D., Gros 6 (1), Brattset 3, Haugsted 2, Nze Minko 3, S. Oftedal 5
Csere: Leynaud (kapus), Fodor Cs. 1, Blohm 4, Győri-Lukács 2, Schatzl Nadine, Rju Un Hi 1, Anne M. Hansen. 
Edző: Ambros Martín
Esbjerg:
 Milling – M. Jacobsen 1, Tranborg 2, Breistöl 4, Ingstad 6, Reistad 5 (2), Sanna Solberg. 
Csere: Kristensen (kapus), Heindahl 2, N. Mörk 4 (2), Türkoglu 3, Petersen, Nielsen. 
Edző: Jesper Jensen
Kiállítások: 6, ill. 4 perc.
Hétméteresek: 1/1, ill. 4/4

A bronz csata után következett a finálé, amire ismételten megtelt a Dome, 20022 néző előtt vette kezdetét a Fradi első BL döntője a Final Fourok történelmében, ellenfele a címvédő, zsinórban a harmadik BL győzelmére készülő Vipers Kristiansand. A norvégok úgy is kezdték a meccset, mint egy címvédőnek illik, gyorsan megszerezték azt a biztos 3-4 gólos előnyt, ami a nyugodt játékhoz kell. Ezt az előnyt tartani is tudták egészen a félidő hajrájáig, ekkor a Fradi tábor támogatásával, gyorsan felzárkózott a magyar csapat és csupán egyetlen gól volt a különbség a szünetre. Mondhatjuk azt is, hogy ez semmi a Fradinak, mert az előző két meccsen sokkal rosszabul álltak az utolsó 30 perc előtt. De ez a Vipers nem alusd bele a másodikjátékrészbe, éppen ellenkezőleg! Gyorsan produkált egy 7-1-es nyitányt, ezzel el is döntve a BL sorsát. Fradinak ezen az estén nem sikerült a bravur, bár a végén ismét tudtak szépíteni az eredményen, egy 5-1-es zárással, de ez tényleg csak az eredmény kozmetikázásra volt elég. Vipers ezzel zsinórban a harmadik BL aranyát szerezte, Fradi pedig értékes tapasztalatokkal véghat neki a következő kiírásnak.

Vipers Kristiansand (norvég) – FTC-Rail Cargo Hungaria 28-24 (14-13)
Budapest, MVM Dome, 20 022 néző.
Játékvezetők:
 Prastalo, Balvan (bosnyákok)
KRISTIANSAND:
 Lunde – Knedlíková 3 (1), Waade, Jezic 1, Jerábková 4, Roberts 5, Naes Andersen 6.
Csere: Börjesson (kapus), Vjahireva 6, Tchaptchet 1, Sercien-Ugolin, Dahl 1, Höve 1, Dahlum, Hesselberg, M. Andersen. 
Edző: Ole Gustav Gjekstad
FTC: Bíró B. – Malestein 2, Klujber 2 (2), Szucsánszki, Kisfaludy 1, Bölk 5, Márton G. 2
Csere: Janurik (kapus), Tomori, Cvijics 3, Lekics 5 (3), Szöllősi-Zácsik 3, Stolle 1, Hársfalvi, Kukely A. 
Edző: Elek Gábor
Kiállítások: 8, ill. 6 perc. 
Hétméteresek: 1/1, ill. 6/5