június 20, 2024

PannonSport

Női kézi – Izlandon szerzett előnyt a válogatott

A női világbajnoki-selejtezőben Izlanddal kellett megmérkőznie a magyar csapatnak, a párharc első mérkőzésén Izlandon került sor. Nem volt problémamentes a mieink felkészülése, több játékosunk is kiesett a felkészülés elejére, de a meccs előtt Győri-Lukács Viktória is beteget jelentett, helyére már nem volt idő új embert behívni, így egyetlen jobbszélsővel futottunk neki az összecsapásnak.

Mintha kicsit idegesen kezdték volna a lányok a meccset, de szépen fokozatosan játékba lendültek, bár végig sok hibával játszottak, de lassan átvették az irányítást. A szünetre már négy gólos előnnyel mehettek, a 10 kapott góllal nem is volt probléma, de a 14 lőtt gól kicsit kevésnek tűnt, lehetett volna több is.

A másodikfélidőt sem kezdtük jól, az első 10 percben egyetlen gólt sikerült szereznünk, de szerencsére az izlandiaknál is akadozott a gépezet, mivel ők is csak egy lőtt gólig jutottak ezen idő alatt. A mijeinknek sikerült előbb kijönni a gödörből, mikor egy percen belül Töpfner, Klujber és Schatzl is betalált, ezzel hét gólra növelve az előnyt. Amit egészen a hajráig sikerült is megtartani, de ekkor egy újabb rövidzárlat következett, sikerült is két gólra faragni az izlandiaknak a hátrányukat, Golovin ki is kérte az utolsó idejét, ami szerencsére meg is hozta az eredményét. A végére ismét ötre sikerült növelni az előnyt, ezt még egy hétméteressel tudták csökkenteni a házigazdák, így maradt 4 gól az előnyünk a visszavágó előtt.

A visszavágóra szerdán, Érden kerül sor.

Izland – Magyarország 21-25 (10-14)
Hafnarfjördur, 1100 néző. 
Játékvezetők: Manea, Iliescu (románok)
Izland : Renótudóttir – Stefánsdóttir 2, Sturludóttir 2, Erlingsdóttir 4 (4), Björsdóttir 5, Jacobsen, Albertsdóttir 1
Csere: Jónsdóttir, Prastardóttir 3, Magnusdóttir 3, Jónsdóttir 1, Asgeirsdóttir. 
Szövetségi kapitány: Arnar Petursson
Magyarország Szikora – Töpfner 2, Kuczora 4, Füzi-Tóvizi 1, Bordás, Vámos P., Márton 4
Csere: Bíró B. (kapus), Klujber 6 (2), Debreczeni-Klivinyi 4, Pásztor N., Kukely, Schatzl 4. 
Szövetségi kapitány: Golovin Vlagyimir
Kiállítások: 2, ill. 10 perc
Hétméteresek: 6/4, ill. 2/2