június 20, 2024

PannonSport

Női kézilabda – 5 góllal győzött az Audi ETO a címvédő ellen

Győr, 2021. november 17. A győri és a ferencvárosi csapat játékosai a női kézilabda NB I-ben játszott Győri Audi ETO KC - FTC-Rail Cargo Hungaria mérkőzését után a győri Audi Arénában 2021. november 17-én. A győriek 25-20-ra győztek. MTI/Krizsán Csaba

A Győri Audi ETO KC házigazdaként 25-20-ra legyőzte a címvédő Ferencvárost a női kézilabda NB I szerdai rangadóján.

    A két zöld-fehér csapat találkozójának azért van minden alkalommal különös jelentősége, mert az elmúlt évtizedben rendre közöttük dőlt el a bajnoki cím, másrészt a női élvonalban rájátszást, illetve bajnoki döntőt nem rendeznek.

Az ötszörös Bajnokok Ligája-győztes hazaiak keretéből Faluvégi Dorottya, Crina Pintea és Laura Glauser hiányzott, a vendégektől Kovacsics Anikó és Szucsánszki Zita maradt ki.
    Eleinte felváltva születtek a gólok, majd az ETO emberelőnyben 6-3-ra ellépett, a folytatásban pedig Amandine Leynaud bravúros védéseire alapozva őrizte a különbséget. Mindkét csapat hibázott támadásban, ám a győriek tudták többször kihasználni ellenfelük pontatlanságait. Ennek köszönhetően 12-7-re vezettek, de ekkor megtorpantak, a címvédő egy 4-0-s sorozattal felzárkózott, egyenlítenie azonban nem sikerült.
    A szünet után viszont ez is összejött a Ferencvárosnak, de aztán megint változott a helyzet. A hazaiaknál Kari Brattset és Lukács Viktória ugyan szokatlanul sok lövést rontott, a csapattársaik azonban egyre pontosabban céloztak és 20-16-ra, majd 22-17-re elléptek. Elek Gábor vezetőedző időkérése ezúttal nem volt hatásos, játékosai fáradni látszottak, és bár a hajrában is megnehezítették ellenfelük dolgát, elveszítették szezonbeli veretlenségüket.
    A győriek legeredményesebb játékosa Veronica Kristiansen volt hat góllal, csapattársai közül Anne Mette Hansen, Linn Blohm és Schatzl Nadine négy-négy alkalommal talált be. A túloldalon Szöllősi-Zácsik Szandra négy, Itana Grbic, Angela Malestein és Márton Gréta három-három góllal zárt. Az ETO francia kapusa, Amandine Leynaud 38 lövésből 19-et kivédett.
    A Ferencváros legutóbb májusban veszített tétmérkőzést, amikor négy góllal kikapott a Győrtől a Magyar Kupa elődöntőjében. A bajnokságban február eleje óta volt veretlen, akkor ugyancsak Győrben kapott ki hat találattal. A két nagy rivális április 14-én mérkőzik meg egymással a Népligetben.
    „A két csapat őszi teljesítményéhez méltó mérkőzést játszottunk. Elsősorban a védekezésről és a kapusok teljesítményéről szólt a mai meccs” – értékelt a lefújás után Ambros Martín győri szakvezető. Hozzátette, támadásban a megszokottnál többet hibáztak, mivel nagy volt rajtuk a nyomás, és túlságosan hamar akartak gólokat szerezni, ezért sok hiba csúszott a játékukba.
    Martín szerint a győzelmük elsősorban annak köszönhető, hogy javult a védekezésük a második félidőre.
    „Egészen elképesztő, amit a kapuban Leynaud művelt, de ebben segítségére voltak a társai is. Ez szépen lassan elbizonytalanította az FTC-t, nekünk pedig fokozatosan önbizalmat adott” – mondta a spanyol tréner, aki összességében jónak értékelte csapata teljesítményét, de a védekezésekből indított gyors ellenakciókkal, és több befejezéssel nem volt elégedett.
    Az FTC edzője, Elek Gábor úgy nyilatkozott, a vereség ellenére nagyon büszke a játékosaira, mert szívüket-lelküket kitették a pályára, igaz, közben nagyon sokat hibáztak, főleg a támadás-befejezésekben.
    „Amíg csak lehetett, mentünk előre, utána pedig szétnyílt a két csapat közötti olló. Gratulálok az ETO-nak, megérdemelten győzött” – mondta a fővárosiak trénere.

Győri Audi ETO KC – FTC-Rail Cargo Hungária 25–20 (13–12)
Győr,
 5029 néző. 
Játékvezetők: Andorka, Hucker
GYŐR
: Leynaud – Lukács V. 2, V. Kristiansen 6 (1), S. Oftedal 1, Brattset 1, Anne M. Hansen 4 (3), Schatzl N. 4. 
Csere: Silje Solberg (kapus) Nze Minko, Blohm 4, Rju 2, Fodor Cs. 1. 
Edző: Ambros Martín
FTC: JANURIK – Malestein 3 (2), Stolle 2, Grbics 3, Behnke 1, Bölk 1, Márton 3. 
Csere: Bíró B. (kapus), Csiszár-Szekeres, Klujber 2, Kovács A., Szöllősi-Zácsik 4 (1), Kisfaludy 1, Hársfalvi. 
Edző: Elek Gábor
Kiállítások: –, ill. 4 perc
Hétméteresek: 5/4, ill. 5/3