május 18, 2024

PannonSport

Női kézilabda: 5 gólos vereség a felkészülési mérkőzésen

A szerdán kezdődő spanyolországi világbajnokságra készülő magyar női kézilabda-válogatott 33-28-ra kikapott az olimpiai bajnok franciáktól a Párizsban rendezett péntek esti edzőmérkőzésen.

    A két csapat vasárnap 17 órától ismét megmérkőzik egymással a francia fővárosban.

Franciaország – Magyarország 33–28 (18–9)
Párizs, 2500 
néző. 
Játékvezetők: Hamidi, Belkiri (algériaiak)
Franciaország :
 Glauser – Toublanc 4 (1), Flippes 2, Zaadi 5 (2), Edwige 2, Nze Minko 8, C. Lassource 1. 
Csere: Gabriel (kapus), Ahanda 1, Nocandy 3, Niakaté 1, Foppa 2, Valentini 2, Coatanea, Sercien-Ugolin 2. 
Szövetségi kapitány: Olivier Krumbholz
Magyarország :
 Bíró B. – Lukács V. 2, Klujber 4 (1), Bordás, Planéta, Vámos P. 4, Schatzl Nadine 3.
 Csere: Szikora, Szemerey (kapusok), Háfra N. 2, Albek 1, Tóvizi 1, Márton G. 2, Kácsor 2, Tóth Eszter 3, Kovács Anett 2, Szabó Laura 2 (1). 
Szövetségi kapitány: Golovin Vlagyimir
Kiállítások: 
6, ill. 10 perc
Hétméteresek: 6/3, ill. 5/2

    A várakozásnak megfelelően a hazaiak kezdtek magabiztosabban, pontosabban, és bár a jól küzdő magyarok tartották magukat, Golovin Vlagyimir szövetségi kapitánynak a 17. percben időt kellett kérnie (10-7), mert támadásban és védekezésben is sokasodtak az apróbb hibák. A Győr francia kapusa, Laura Glauser kiválóan védett, erre alapozva remekül védekező honfitársai növelték a különbséget. A csereként beállt magyarok a kapus Szikora Melindán kívül nem tudták megnehezíteni ellenfelük dolgát, az időkérés utáni 10-8-as hátrányból a szünetre 18-9 lett.
    A második félidő elején ismét változott a magyar válogatott felállása, Planéta Szimonetta és Szabó Laura hatékony védekezésére alapozva sikerült csökkenteni a különbséget, ezért Olivier Krumbholz is időt kért (26-20). Ebben az időszakban többször tudott rendezetlen védelemmel szemben támadni a magyar együttes, és kevesebb volt a kihagyott helyzet. Továbbra is hiányzott a keménység a védekezésben, ennek ellenére az 57. percben már csak négy gól volt a hátrány. A végeredmény 33-28 lett, vagyis a magyarok 19-15-re megnyerték a második felvonást.
    Vámos Petra és Klujber Katrin négy, Tóth Eszter és Schatzl Nadine három találattal, Szikora Melinda öt, Szemerey Zsófia három védéssel zárt. A házigazdáknál a győri Estelle Nze Minko nyolc, Grace Zaadi Deuna öt alkalommal volt eredményes.
    A két csapat 52. egymás elleni mérkőzésén a magyarok harminc győzelem és két döntetlen mellett huszadszor veszítettek.
    Az olimpiai hetedik helyezett magyarok a spanyolországi világbajnokság csoportkörében jövő csütörtökön Szlovákiával, szombaton Csehországgal, december 6-án pedig Németországgal találkoznak Llíriában, egyaránt 20.30-tól.