május 18, 2024

PannonSport

Női kézilabda BL – Győr nyert a Fradi kikapott román ellenfele ellen

Győr, 2022. december 3. Orlane Kanor, a román csapat játékosa (j) a női kézilabda Bajnokok Ligája B csoportjának 7. fordulójában játszott Győri Audi ETO KC - Rapid Bucuresti mérkőzésen a győri Audi Arénában 2022. december 3-án. MTI/Krizsán Csaba

Dupla magyar, román párharcot rendeztek a női kézilabda Bl-ben, győriek a bukaresti Rapidot fogadták, majd a Fradista lányok játszottak Bukarestbe a CSM vendégeként.

Győri Audi ETO szombaton fogadta az eddig veretlen Rapidot, akik két döntetlen miatt így is lépéshátrányba kerültek már és úgy várták a mérkőzést. Úgy is kezdődött a meccs, mint egy igazi rangadó, fej-fej mellett haladtak a csapatok, egyik sem tudott komolyabb előnyt kialakítani egészen a félidő hajrájáig, ekkor a győrieknek sikerült háromgólos előnyt szerezniük. A második játékrészben mindent megtettek a vendégek, hogy visszajöjjenek a meccsbe, de a félidő közepére már 7 gól volt az ETO előnye, itt eldőleni látszott a találkozó. De a román csapat tudott újítani, vissza is jött két gólra, de ennél közelebb már nem sikerült zárkózniuk, így az ETO otthon tartotta a pontokat, ezzel megszakítva a románok veretlenségét.

Győri Audi ETO KC – Rapid Bucuresti (román) 32-30 (18-15)
Győr, 4579 néző. 
Játékvezetők: Mandak, Rudinsky (szlovákok)
ETO: Solberg – Győri-Lukács 4, Gros 8 (1), S. Oftedal 6, Broch 2, Anne M. Hansen 1, Schatzl N. 5.
Csere:
 Nze Minko 3, Blohm 3, Faluvégi. 
Edző: Ambros Martín
Rapid: Sandru – Lopez Herrero 2, Espinoza Perez 1, Buceschi 3 (1), Ostase 1, Kanor 7, J. Gutierrez 2.
Csere:
 Kapitanovic (kapus), Korsós 4, Grozav 6, Hernandez Serrador 1, Polman 3, Janjusevics, Badea. 
Edző: Carlos Viver Arza
Kiállítások: 8, ill. 8 perc
Hétméteresek: 2/1, ill. 1/1

Komoly sérülések sújtották a Fradit az utóbbi napokban, előbb Kovács Anett, majd Béatrice Edwige szenvedett keresztszalag szakadást, mind ketten hosszú hónapokat lesznek kénytelenek kihagyni. A nem túl jó előjelek ellenére jól kezdte a Fradi a mérkőzést, bár ehhez kellett a CSM pontatlan játéka is, akik nehezen lendültek játékba. A 11. percben 1-3-at mutatott az eredményjelző, de lehetett volna sokkal nagyobb is a különbség, de a Fradi sem volt sokkal pontosabb a hazaiaknál, az elsőfélidőt így is végig vezette a Fradi, de szünetre csak egyetlen gól maradt az előnyből. Másodikfélidőt hiába a Ferencvárosiak kezdték, de az első gólt a hazaiak szerezték, ezzel újra egyenlő volt az állás. Ezután felváltva születtek a gólok, egészen 21-21-ig egyik csapat sem tudott ellépni a másiktól, de ekkor jött egy hosszabb rövidzárlat a Fradinál, amit a románok könyörtelenül ki is használtak és 6 góllal elléptek, ezzel el is döntötték a mérkőzést, nem volt visszaút a mieinknek a végéig megmaradt a hat gólos különbség.

CSM Bucuresti (román) – FTC-Rail Cargo Hungaria 30-24 (10-11)
Bukarest, 4700 
néző. 
Játékvezetők: Jovic, Amautovic (bosnyákok)
CSM Bucuresti: Davidsen – Aune 2, Omoregie 6, Zaadi 2, Pintea 4, Neagu 13 (4), Dembele 1
Csere: Arntzen, Klikovac, Alivodic 1, Dindiligan 1
Edző: Adrian Vasile
FTC: Janurik – Malestein 5 (1), Bölk 4, Tomori, Cvijics 2, Lekics 4, Márton G. 3
Csere: Bíró B. (kapus), Klujber 1, Kisfaludy, Szucsánszki 1, Szöllősi-Zácsik 1, Kukely, Stolle 3
Edző: Elek Gábor
Kiállítások: 2, ill. 4 perc
Hétméteresek: 7/4, ill. 3/1