április 22, 2024

PannonSport

Női kézilabda – Idegenben is vertük a Svájciakat

 A két együttes hatodszor mérkőzött egymással, az öt korábbi találkozót kivétel nélkül a magyar válogatott nyerte. Szerdán Tatabányán a szünetben két találat volt Golovin Vlagyimir szövetségi kapitány együttesének előnye, végül 38-26-ra győzött a nemzeti csapat. A keretben a kapusok közül Janurik Kinga került be Szemerey Zsófia helyére, míg a balátlövő Juhász Gréta az irányító Debreczeni-Klivinyi Kingát váltotta.
    A találkozó első tíz percében szoros volt az állás, 8-7-re vezetett a magyar válogatott, amelyben a három nappal korábbihoz hasonlóan ezúttal is Kuczora Csenge volt a vezéregyéniség támadásban. Védekezésben kevéssé tudott határozott lenni Golovin együttese, negyedóra elteltével így is 12-9-es előnyben volt. Sőt, 14-10 is volt az állás, innen azonban egy több mint hatperces magyar „gólcsendet” kihasználva a házigazda 15-14-re fordított. A nemzeti csapat azonban – az őt messzire elkísérő szurkolóinak buzdítása közepette – a játékrész hajrájában visszavette a vezetést.
    A fordulást követően Janurik fontos védéseivel segítette a magasabb sebességi fokozatba kapcsoló válogatottat, Kuczora mellé Vámos Petra lépett elő támadásban, kettejük „gólpárbaja” révén az együttes a meccs kétharmadára kidolgozta az addigi legnagyobb különbséget (24-19). Ennél nagyobb előnyt sokáig nem sikerült kiharcolni a nagyot küzdő vendéglátók ellen, javuló védekezésére alapozva a záró tíz percben tudta megtoldani ezt a magyar válogatott, amely végül nyolc góllal kerekedett felül.
    Vámos kilenc, Kuczora és Simon Petra egyformán hét-hét találattal, Janurik 12 védéssel járult hozzá a sikerhez.
    Golovin együttese pontszámban beérte a vasárnap Ausztriában pályára lépő norvég együttest a csoport élén. Az áprilisban – a debreceni olimpiai selejtezőtorna előtt – záruló Eurokupában azok a csapatok vesznek részt, amelyek nem lépnek pályára a decemberi, magyar-osztrák-svájci közös rendezésű Európa-bajnokság selejtezősorozatában.