június 20, 2024

PannonSport

Női kézilabda – Itthon is győztek a lányok

Érd, 2023. április 12. Füzi-Tóvizi Petra, az izlandi Steinunn Björnsdóttir, Bordás Réka és Kukely Anna (b-j) a Magyarország - Izland női kézilabda világbajnoki selejtező visszavágó mérkőzésen az Érd Aránában 2023. április 12-én. MTI/Kovács Tamás

A hétvégi Izlandi elsőfelvonás után, négy nappal később, immáron itthon az érdi arénában mérték össze erejüket a csapatok. A szigetországban szerzett négygólos előnnyel várták a mieink a találkozót, a visszatérő Győri-Lukács Viktóriával a soraikban.

A mérkőzés elsőgólját a vendégek szerezték, de gyorsan tudatosította a magyar csapat, hogy mai meccset is komolyan veszik és nem altatta el őket a kinti győzelem, ennek köszönhetően a 10. percre 5 gólos előnyre tettek szert a lányok. Ezt az előnyt a félidő nagyrészében tartani is tudtuk, sőt az elsőfélidő hajrájára 8 gólos előnnyel futottunk neki. Köszönhetően Klujber nagyszerű játékának, ezidáig a 17 gólunkból hetet vállalt. A félidő hajrája viszont nem úgy sikerült, ahogy azt elterveztük, izlandiaknak sikerült három gólra felzárkózniuk, és az utolsó percben Klujber hétméteresből a vendégek kapusát találta fejen, így a 8. gólja helyett egy piroslap került a neve mellé.

Az összesítésben megnyugtató előny megtartása Klujber nélkül sem volt lehetetlen küldetés, de minden bizonnyal nehezebb félidőt ígért, mint vele lett volna. Izlandiak természetesen nem adták fel, küzdöttek is becsülettel, többször feljöttek egy gólra, de az egyenlítés nem sikerült. Mind a két csapat sok hibával játszott, nem volt magasszínvonalú a mérkőzés. Az elsőfélidővel ellentétben a második hajráját mi bírtuk jobban, végén talán kicsit hitehagyottabbak is lettek az izlandi lányok, így végül hat gólos magyar siker született. Ezzel, kettősgyőzelemmel kvalifikáltuk magunkat a világbajnokságra.

Magyarország – Izland 34-28 (17-14)
Érd, Érd Aréna, 1589 néző. 
Játékvezetők: Ilijeva, Karbeszka (északmacedónok)
Magyarország : Bíró B. – Győri-Lukács 3, Klujber 7 (1), Vámos P. 8, Füzi-Tóvizi 2, Kuczora 6 (3), Schatzl 3. 
Csere: Janurik (kapus), Bordás, Kukely A. 1, Töpfner, Pásztor N., Debreczeni-Klivinyi 3, Márton G., Juhász G. 1
Szövetségi kapitány: Golovin Vlagyimir
Izland : Renötudóttir – Stefánsdóttir 2, Sturludittir 8, Björnsdóttir 5, S. Jónsdóttir, Jacobsen, Albertsdóttir 3
Csere: Thorsteinsdóttir (kapus), Erlingsdóttir 3, Thrastardóttir 1, Ásgeirsdóttir 5 (4), R. Jónsdóttir 1, Magnusdóttir, Einarsdóttir, Ágústsdóttir. 
Szövetségi kapitány: Arnar Petursson
Kiállítások: 12, ill. 8 perc. 
Hétméteresek: 5/4, ill. 5/4