május 18, 2024

PannonSport

Női Kézilabda – Megvédte a címét a Ferencváros

Tatabánya, 2023. április 23. A győri Amandine Leynaud (b) és Yvette Broch (k), valamint a ferencvárosi Klujber Katrin a női kézilabda Magyar Kupa döntőjében játszott Győri Audi ETO KC- FTC-Rail Cargo Hungaria mérkőzésen a Tatabányai Multifunkciós Csarnokban 2023. április 23-án. MTI/Vasvári Tamás

A Török Bódog női kézilabda Magyar Kupa döntője idén Tatabányán került megrendezésre, a kétnapos esemény négy részvevő csapata, a címvédő Ferencváros mellett, a Győri Audi ETO, a Debrecen és az MTK volt. Az első elődöntőben a Győriek a Debrecennel találkoztak és a vártnál nehezebben, csupán egyetlen góllal bizonyultak jobbnak a zöld-fehér győri lányok. A másik elődöntő nem volt annyira izgalmas, a címvédő gyorsan lerendezte az érdemi részét a meccsnek, esélyt nem adva az MTK-nak. Így kialakult a sokak által várt álomdöntő!

Elődöntők eredményei:

Győri Audi ETO KC – DVSC-Schaeffer 27-26

FTC Rail Cargo Hungaria – MTK Budapest 39-23

Vasárnap a bronzmérkőzéssel folytatódott a torna, ahol a DVSC magabiztosan 32-26-ra legyőzte az MTK Budapest csapatát, ezzel megszerezve a harmadik helyet.

Döntőben kissé idegesen kezdtek a fővárosiak, hiába szereztek vezetést, győri lányok gyorsan fordítottak és átvették a mérkőzés irányítását. A félidő első felében több bosszantó technikai hibával játszó Fradi már háromgólos hátrányban is volt a félidő első felében, ez az előny olyannyira megnyugtatta a Győrt, hogy pillanatok alatt újra döntetlent mutatott az eredményjelző. De a vezetést már nem sikerült átvennie a címvédőnek, végig futniuk kellett az eredmény után, amit meg is tettek becsülettel, de a győriek kevesebb hibának köszönhetően újra háromgólosra tudták növelni az előnyüket. De a hajrá a Fradinak sikerült jobban, az utolsó percben ismét az egyenlítésért támadhattak, de Szöllősi-Zácsik rossz bejátszását követően az utolsó támadás a Györe lehetett, amiből Broch a kapufát találta el. Ezzel egyetlen gólos győri előnnyel mentek pihenni a csapatok.

A második játékrész ott folytatódott, ahol az első véget ért, egy két góllal vezetett az ETO, a Fradi futott az eredmény után, a félidő közepén sikerült az egyenlítés, de akkor sem sikerült átvenni9 a vezetést, ekkor egy ideig felváltva szerezték a gólokat a csapatok, de aztán újra csak az ETO került kettőgólos előnybe. Már az utolsó 10 percben jártunk, mikor újra csak kettő volt a győriek előnye és Elek Gábor időkérésre szánta el magát, ami meg is hozta az eredményt, egy 4-0-ás sorozatot produkált utána a Fradi, amivel a kétgólos hátrányból, kettőgólos előnyt kovácsolt. Utoljára még a mérkőzés elején 2-1-es állásnál vezetett a Fradi. Ezzel kellőképpen sikerült is elbizonytalanítani a győri játékosokat, Janurik is elkapta a fonalat, volt pár bravúros védése. Fél perccel a vége előtt Szöllősi-Zácsikkal szemben szabálytalankodtak a győriek, hétmétereshez juttatva így a Fradit, ekkor egy góllal vezetett a Fradi, Klujber állt a vonalra és értékesítette is az első hétméteresét a meccsen, amivel eldöntötté a kupa sorsát.

Győri Audi ETO KCFTC Rail Cargo Hungaria 27 – 28 (14 – 13)
Tatabánya Multifunkciós Aréna, 2800 
néző. 
Játékvezetők: Felhő, Öcsi
Győr: Sandra Toft – Faluvégi D. 2, Gros 4 (1), Broch 3, Haugsted 2, Nze Minko 6, Fodor CS. 6. 
Csere: Leynaud (kapus), S. Oftedal 2, Blohm, Rju Un Hi 1, Győri-Lukács V. 1
Edző: Ambros Martín
FTC: Bíró B. – Malestein 5 (2), Klujber 8 (1), Lekics 2, Kisfaludy 1, Bölk 1, Márton G. 
Csere: Janurik (kapus), Tomori, Cvijics 2, Cirjenics-Kovacsics 1, Szöllősi-Zácsik 5, Hársfalvi 1, Stolle 2, Szucsánszki. 
Edző: Elek Gábor
Kiállítások: 4, ill. 8 perc
Hétméteresek: 4/3, ill. 2/1