április 22, 2024

PannonSport

Női kézilabda – Újabb vereség a franciáktól

A szerdán kezdődő spanyolországi világbajnokságra készülő magyar női kézilabda-válogatott 29-28-ra kikapott az olimpiai bajnok franciáktól a Párizsban rendezett vasárnapi edzőmérkőzésen.Franciaország – Magyarország 29–28 (14–18)
Párizs, 3000
 néző. 
Játékvezetők: Hamidi, Belhiri (algériaiak)
Franciaország : Glauser – Coatanea 3, Flippes 1, Edwige 2, Horacek 11 (8), Nze Minko 2, C. Lassource 2.
Csere: Gabriel (kapus), Zaadi 1, Nocandy 2, Niakaté, Sercien-Ugolin 2, Ondono, Valentini, Granier 3.
Szövetségi kapitány: Olivier Krumbholz
Magyarország : Szikora – Lukács V. 3, Klujber 6 (1), Vámos P. 2, Szabó Laura, Háfra N. 4, Márton G. 2.
Csere: Szemerey, Bíró B. (kapusok), Planéta 2 (2), Bordás 4, Tóth Eszter 2, Kácsor 1, Albek, Kovács Anett 2, Schatzl Nadine. 
Szövetségi kapitány: Golovin Vlagyimir
Kiállítások:
 2, ill. 4 perc
Hétméteresek: 9/8, ill. 4/3

    A magyarok a pénteki meccsen egyszer sem vezettek, ezúttal viszont a nyolcadik perc elején előnybe kerültek (4-5). A két nappal korábbihoz képest különbséget jelentett, hogy most akadtak távoli átlövések, és ezek eredményesek is voltak, illetve egy idő után a védekezés is jobban működött. A 25. percben Olivier Krumbholz francia szövetségi kapitány már másodszor kért időt (10-14), mert a vendégek jobban összpontosítva, pontosabban kézilabdáztak, minden játékelemben voltak jó megoldásaik, és a hibáikat is javítani tudták. A magyar csapat meglepően imponáló, összeszedett első félidőt produkált, amely után 18-14-re vezetett.
    A szünet után nagyot javult a franciák játéka, a magyarok ekkor nem tudták megfékezni gyorsan, hatékonyan kézilabdázó ellenfelüket, amely 7-1-es sorozatot produkált. A negyvenedik perc után megnyugodtak a vendégek, újra előnybe kerültek, ám a visszarendeződésük a továbbiakban sem működött megfelelően, ezt pedig a rendkívül gyors ellentámadásokat vezető olimpiai bajnok kihasználta (27-25). A hajrá is tartogatott még izgalmakat, az utolsó másodpercekben a magyar együttes az egyenlítésért támadhatott, de nem járt sikerrel, ám veresége ellenére a játéka nagyot javult és fejlődött a péntekihez képest.
    A mezőny legeredményesebb játékosa Tamara Horacek volt, aki mind a 11 lövését gólra váltotta. A túloldalon Klujber Katrin hat, Háfra Noémi és Bordás Réka négy-négy találattal zárt.
    A két csapat 53. egymás elleni mérkőzésén a magyarok harminc győzelem és két döntetlen mellett 21. alkalommal veszítettek.
    Az olimpiai hetedik helyezett magyarok a spanyolországi világbajnokság csoportkörében jövő csütörtökön Szlovákiával, szombaton Csehországgal, december 6-án pedig Németországgal találkoznak Llíriában, egyaránt 20.30-tól. A középdöntőbe az első három helyezett kerül.