június 20, 2024

PannonSport

0-2-ről egyenlített a Fradi a BL-ben

Hazaipályán is megkezdte a szereplést a Ferencváros a Bajnokok Ligájában, Dinamo Kijev csapata látogatott Budapestre.

Láthatóan óvatosan kezdtek a csapatok, mert valószínűleg az egymás elleni párharc fog dönteni arról, hogy ki folytathatja tavasszal az Európa Ligában. A félidő felénél aztán büntetőhöz jutott a Dinamo. Haratin próbált blokkolni egy lövést a 16-oson belül, amit sikerült is, de sajnos a kezét éríntette a labda. A büntetőt Cihankov értékesítette, ezzel megszerezte a vezetést a vendégeknek. Folytatásban kicsit aktívabb volt a Kijev, a lefújás után meg is szerezték a második gólt. Egy keresztbe lőtt labdába Lovrencsics piszkált bele, de így pont jó lett De Pena-nak, aki közvetlen közelről a hálóba továbbított.

A második félidőre talán kicsit kényelmesebben jöttek ki a Kijeviek, de így is némileg váratlanul szépített a Fradi. Zubkov játszott Tokmachoz a 16-oson belül, aki nem dajkálta sokat a labdát, kapura fordult és kilőtte a hosszúsarkot. A gól után aktívabb maradt a Fradi, az ellenfélnek nem sikerült gólhelyzetet kialakítaniuk, bár a zöldfehéreknek sem akadt nagyobb lehetőségük. A 86. percben Szidorcsuk megkapta a második sárgalapját, ezzel tíz emberre fogyatkoztak a vendégek. A várható hosszabbítással együtt szűk 10 perce maradt a Fradinak az egyenlítésre, ami a rendesjátékidő utolsó percében össze is jött. Szabadrúgás után Laidounihoz került a labda, aki rosszul találta el, de Boli bevetődve a kapuba piszkálta. 2-2! Ez még jobban felpörgette a Fradit, a hosszabbítás 5 percében beszorult a Dinamó, de újabb gólt már nem sikerült szerezni.

Ferencváros – Dinamo Kijev (ukrán) 2–2  (0–2)
Budapest, Groupama Aréna, 6444 néző. 
Játékvezető: Kruzliak (szlovák)
FTC: Dibusz – Lovrencsics G. (Botka, 86.), Blazic, Kovacevic (Dvali, 86.), Heister – Haratin (Laidouni, 65.), Sigér D. (Mak, 73.), Somália – Zubkov, Isael (F. Boli, 73.), Nguen. 
Vezetőedző: Szerhij Rebrov
DINAMO KIJEV: Bojko – Kedziora, Zabarnij, Popov, O. Karavajev – Szidorcsuk, Saparenko (T. Baluta, 89.), Bujalszkij (Harmas, 82.), Cihankov (G. Rodrigues, 90+3.), De Pena – Szuprjaha (Verbic, 89.). 
Vezetőedző: Mircea Lucescu
Gólszerző: Nguen (59.), Boli (90.), ill. Cihankov (28. – 11-esből), De Pena (41.)
Kiállítva: Szidorcsuk (86.)