június 20, 2024

PannonSport

Kupagyőztes a Ferencváros

Budapest, 2022. május 11. A Ferencváros csapata ünnepel a kupával a labdarúgó Magyar Kupa döntőjében játszott Ferencvárosi TC - Paksi FC mérkőzés végén a Puskás Arénában 2022. május 11-én. A bajnok Ferencváros nyerte a MOL Magyar Kupa 2021/22-es kiírását, miután 3-0-ra legyőzte a Paks csapatát. MTI/Szigetváry Zsolt

Talán még soha nem előzte meg ekkora várakozás a kupa döntőt, mint idén. Lehetett volna Fradi Újpest is, de a Paksiak keresztülhúzták a számításokat, azzal, hogy az elődöntőben búcsúztatták a lilákat. De ezzel együtt is közel 40 ezer szurkoló volt kíváncsi a mérkőzésre a helyszínen, ezzel igazi futball ünnepet varázsolva a Puskás stadionban.

Esélyeshez méltóan a Fradi ragadta magához a kezdeményezést, aminek a 16. percben meg is lett az eredménye, Marquinhos, Zachariassen összjáték után az utóbbi talált a kapuba. Kettő perccel később megszülethetett volna az újabb Fradi gól, de Boli lövését Nagy védte. Továbbiakban is Fradi támadott, Paksiak elvétve jutottak el a Fradi kapujának közelébe, de komolyabb veszélyt nem tudtak kialakítani ott. Auzqui révén még egy felsőlécig eljutottak a fővárosi zöldek, de az első félidőben már nem változott az eredmény.

Második játékrész ugyan ott folytatódott, ahol az első félidő abbamaradt, egész félidőben érett az újabb ferencvárosi gól, de csak nem akart megszületni. Paksiak is akadtak helyzeteik a félidő derekától, de nem tudtak élni a lehetőségeikkel. Egészen a hajráig nem változott az eredmény, ekkor Boli villant kétszer, előbb a 83. percben, mikor Loncar labdájával fordult be az ötös jobb sarkánál és lőtte ki a bal alsó sarkot, majd 3 perccel később Wingo labdáját futtából, 16 méterről lőtte a bal felsőbe, ezzel végérvényesen lezárva a kupadöntőt. Ezzel a Ferencváros megszerezte történelmének 23. kupagyőzelmét.

Ferencvárosi TC – Paksi FC 3–0 (1–0)
Budapest
, Puskás Aréna, 38 979  néző. 
Játékvezető: Bognár T.
Ferencváros: Dibusz – Botka (Vécsei, 81.), Blazic, S. Mmaee – Esiti, Laidouni – Auzqui (Wingo, 76.), Zachariassen, Pászka (Civic, 76.) – F. Boli, Marquinhos (Loncar, 59.). 
Vezetőedző: Sztanyiszlav Csercseszov
Paks: Nagy G. – Szélpál, Lenzsér, Szabó J. (Osváth, 83.) – Windecker, Balogh B. (Sajbán, a szünetben) – Kovács N. (Nagy R., 80.), Haraszti (Böde, 66.), Szabó B. (Tamás O., 66.), Medgyes – Ádám. 
Vezetőedző: Bognár György
Gólszerző: 
Zachariassen (16.), F. Boli (83., 86.)