július 23, 2024

PannonSport

EL – Javított a Fradi, hazai pályán visszavágott a Zvezdának

Budapest, 2022. október 13. A győztes ferencvárosi játékosok ünnepelnek, középen Dibusz Dénes, miután 2-1-re nyertek a labdarúgó Európa-liga csoportkörének negyedik fordulójában játszott Ferencváros - Crvena zvezda mérkőzésen a Groupama Arénában 2022. október 13-án. MTI/Illyés Tibor

Az egy héttel ezelőtti belgrádi mérkőzés után írták a szerb lapok, hogy azt a vereséget nem tudja kiheverni a Ferencváros, amit ott kapott, és magabiztosan várták a budapesti párharcot. Ugyan ilyen magabiztosak voltak a szerb csapat játékosai is, pláne annak tudatában, hogy náluk visszatért 2 sérült és az eltiltott Kangwa, míg a Fradinak több hiányzója lett az első meccs óta.

Mind a két csapat aktívan kezdte a mérkőzést szerbek mindjárt az első percben szögletet lőhettek, ellenakcióból Besic tüzelt, de elkerülte a kaput a lövése. Szurkolókra sem lehetett panasz, rajtuk igazán nem fog múlni az este semmi, ezt már az első pillanatoktól lehetett látni. De a csapat is oda tette magát, nem is sokat kellett várni a vezetést megszerzésére, a 23. percben Gojak cselezgetett a baloldalon, középre adott labdája Zakariassent találta üresen, aki lövését előbb még védte a szerbek kapusa, de az ismétlésnél már tehetettlen volt, így megszerezte a vezetést a Fradi.A bekapott gól nem fogta meg a vendégeket, ugyan úgy próbáltak rohamozni, mint előtte, de a Fradinak is voltak lehetőségei, szünetig nagyiramú lüktető mérkőzést láthatott a közönség.

A másodikjátékrészben mindjárt az elején sikerült egyenlítenie a zvezdának, de a VAR kezezést jelzett, szerencsénk volt, mert a játékvezető nem vette észre a szabálytalanságot. Továbbra is mozgalmas, lüktető volt a játékképe, előbb R. Mmaee került helyzetbe, de megpattanó lövése a kapufát találta el, ami után a labda a kapu előtt elcsorgott. Egy percre rá szögletet rúghatott a Fradi, a kipattanót Pászka küldte középre, de a vendégek tisztázni tudtak, méghozzá olyan jól, hogy Mitrovics végig tudott robogni az oldalvonal mentén és egészen az ötös sarkáig vitte a játékszert, ahonnan okosan a kapuba gurított. 1-1! Ezzel a góllal újra esélye nyílt a szerb csapatnak, hogy győztesen hagyja el Budapestet és ezzel pontszámban utolérje a magyar bajnokot. De csak bő öt percig tartott a remény, ekkor Pászka szögletét Samy Mmaee bólintotta jó 8 méterről a hosszúsarokba, ezzel újra előnyhöz juttatva a Fradit. A mérkőzésből volt még fél óra, szerb csapat mindent megtett az újabb egyenlítőgólért, de a Fradi hősiesen védekezve nem engedett nagyobb helyzetet kialakítani. Egészen a 95. percig, mikor szabadjutáshoz jutott a zvezda, szinte középről a 16-os vonala elől, de Kangwa lövését nagy bravúrral védte Dibusz, ezzel lezárva a meccset. A Fradi megérdemelten szerezte meg az újabb három pontott, ezzel továbbra is vezeti a csoportját, ahol a másik meccsen a Trabzonspor 4-0-ra kiütötte a Monaco-t.

Ferencváros – Crvena zvezda (szerb) 2–1 (1–0)
Budapest, Groupama Aréna, 20 675 néző. 
Játékvezető: Stefanski (lengyel)
FTC: Dibusz – Botka, Knoester, S. Mmaee, Pászka – Vécsei, Besic (Esiti, 81.) – A. Traoré, Zachariassen, Gojak (Nguen, 66.) – R. Mmaee (Boli, 90+4.). 
Vezetőedző: Sztanyiszlav Csercseszov
CRVENA ZVEZDA: Borjan – Gobeljics, Erakovics, Dragovic (Milunovics, 82.), Rodics – Sz. Mitrovics, S. Sanogo (Kangwa, 27.), G. Kanga (Mijatovics, 82.), Ivanics – Katai (Bukari, 61.), Pesics. 
Vezetőedző: Milos Milojevics
Gólszerző: Zachariassen (23.), S. Mmaee (61.), ill. Sz. Mitrovics (55.)