július 23, 2024

PannonSport

A hajrában mentett pontot az U21-es válogatott

A gól nélküli első félidőt követően a második felvonás elején Bukta jobb oldali beadásából Németh András szerezte meg a vezetést a magyaroknak, de a lengyelek tizenegyesből alig több mint tíz perc múlva egyenlítettek.
    A hajrára fordulva Németh a kapufát találta el, a 81. percben pedig a csereként beállt Marcel Wedrychowski megfordította az állást. A folytatásban két piros lapot is láthatott a közönség, mielőtt Németh – egy nagy kapushibát kihasználva – ismét a kapuba talált, így az egyik pontot itthon tartotta a magyar csapat.
    Gera Zoltán szövetségi edző együttese szeptemberben 2-1-re alulmaradt Izraellel szemben, majd 4-0-ra nyert San Marinóban. A nemzeti csapat négy nap múlva a németeket fogadja. A csoport hatodik gárdájával, a lett válogatottal november 12-én találkozik először, négy nappal az izraeli visszavágót megelőzően.
    A kontinensviadal selejtezőit kilenc csoportban bonyolítják le, az első helyezettek és a legjobb második – a hatodik helyezettek elleni eredményeket nem számítva – automatikusan kijut a Georgiában és Romániában 2023 nyarán sorra kerülő tornára. A másik nyolc csoportmásodik oda-visszavágós párharcot játszik jövő szeptemberben.

Magyarország – Lengyelország 2–2 (0–0)
Szeged, 
Szent Gellért Fórum, 800   néző. 
Játékvezető:    Glenn Nyberg (svéd)
Magyarország:    
Hegyi – Varju, Mocsi, Csóka, Kerkez (Komáromi, 82.) – Baráth P., Csonka (Major, 67.) – Bukta (Kiss T., 87.), Skribek (Bárány, 82.), Szendrei – Németh A. 
Szövetségi edző:   Gera Zoltán
Lengyelország:   
 Majchrowicz – Bejger, Nawrocki, Kiwior (Gruszkowski, 76.), Karbownik – Kaminski, Bogusz (Wedrychowski, 71.), Poreba – Skóras, Benedyczak (Szymczak, 71.), Marchwinski (Szelagowski, 90+6.). 
Szövetségi edző:   Maciej Stolarczyk
Gólszerző:     
Németh A. (1–0 ) a 48., Benedyczak (11-esből,    1–1) a 60., Wedrychowski (1–2) a 81., Németh A. (2–2) a 90+5. percben
Kiállítva:
     Major (90+2.), ill. Skóras (90.)