június 20, 2024

PannonSport

BL/EKL – Sorsoltak a nemzetközi kupákban

Lassan megkezdődik a 2023/24-es nemzetközi kupaszezon, ahol nem kevesebb mint hét olyan klub mérettetheti meg magát, amelyik kötődik Magyarországhoz a magyar szurkolókhoz. Anyaországból a bajnok Ferencváros BL selejtező 1. selejtezőkörében kezd, míg a dobogós Kecskemét és Debrecen a Konferencia Liga 2. selejtezőkörében, ahogyan a kupagyőztes Zalaegerszeg is. A szerb bajnokságban bravúrosan szereplő Topolya, a második helyének köszönhetően a BL 3. selejtezőkörében, román kupagyőztes Sepsiszentgyörgy, és a szlovák második Dunaszerdahely a Konferencia Liga 1. selejtezőkörében csatlakozik.

Elsőként a Ferencváros kapott ellenfelet, mégpedig a feröeri KÍ Klaksvík személyében, ami elsőre nem tőnik megoldhatatlan felatdatnak, annak ellenére sem, hogy a Dinamo Tbiliszi 6-1-re, a Slovan 3-0-ra, Bodø/Glimt 3-1-re égett meg a szigeten. Továbbjutás esetén pedig a BK Häcken (svéd) – The New Saints FC (walesi) párharc győztese következik.

Konferencia Ligában a Dunaszerdahelynek az első körben a grúz bronzérmes Dila Gori jutott ellenfélül, továbbjutás esetén az ukrán FC Vorskla Poltava együttese következik.
Kecskemét a Riga (lett)-Víkingur (izlandi) győztesével, a Debrecen a Alashkert (örmény)-Arsenal Tivat (montenegrói) továbbjutója, a Zalaegerszeg pedig a horvát NK Osijek jutott. Sepsi OSK a bolgár CSZKA Szófia csapatával mérkőzhet meg a Konferencia Ligában.

2022. július 5–6.
KÍ Klaksvík – Ferencváros TC

2023. július 13.
Dunaszerdahely – Dila Glori

2023. július 27.
Kecskemét – Riga (LVA) / Víkingur (ISL)
Osijek (CRO) – Zalaegerszeg
Alashkert (ARM) / Arsenal Tivat (MNE) – Debrecen
CSKA-Sofia (BUL) – Sepsi OSK