július 23, 2024

PannonSport

BL selejtező – Döntetlennel kezdett a Fradi

A Ferencváros sokkal jobban kezdte a mérkőzést, szinte azonnal volt két nagy helyzete, de a nyáron igazolt Varga próbálkozását védte a feröeri kapus, majd a magyar válogatott támadó nem sokkal később fejjel célt tévesztett. A zöld-fehér rohamok hamar abbamaradtak, a kiszabaduló szigetországiak pedig veszélyes beadásokkal próbálkoztak, Dibusznak kétszer is bravúrral kellett védenie. Bár a szórványos ferencvárosi támadásokból született egy lesgól, mégis a magyar bajnok örülhetett jobban a gól nélküli döntetlennek a szünetben, mert a feröeri beadások egyike után a keresztlécen csattant a labda.
    A folytatás jóval eseménytelenebb mezőnyjátékkal telt, a kapuk egyáltalán nem forogtak veszélyben. A cserék sem segítettek az idény eleji formát mutató Ferencváros játékán, amelyet a műfű és a szűk pálya is hátráltatott, így a magyar bajnok nem tudott előnyt kicsikarni a visszavágóra, azaz ugyanúgy 0-0-val kezdte a BL selejtezőjét, mint egy éve a kazah bajnok otthonában.

KÍ (feröeri) – Ferencvárosi TC 0-0
Klaksvík, Djúpumyru Stadion. 
Játékvezető: Juri Frischer (Veiko Mötsnik, Sander Saga – észtek)
KÍ: 
Johansson – B. Petersen, Vatnsdal, Forren – R. Joensen, Andreasen, D. Pavlovics (Danielsen, 55.), Da Silva – Ar. Frederiksberg, Kassi (Gussias, 88.), Kronberg (Mikkelsen, 78.). 
Vezetőedző: Magne Hoseth
FTC: Dibusz – Botka, S. Mmaee, Cissé, Civic – Baráth, Esiti (Sigér D., 73.) – Marquinhos (Owusu, 66.), Zachariassen (Mackrekis, 90+2.), A. Traoré (Lisztes K., 66.) – Varga B. 
Vezetőedző: Sztanyiszlav Csercseszov