június 20, 2024

PannonSport

BL: Sikerült a visszavágás, Dinamo is kipipálva!

A Bajnokok ligája 3. körében ismét a legnehezebb feladatot kellett megoldania a Fradinak, és sikerrel vette az újabb akadályt, így már csak egyetlen párharc választja el a zöld fehéreket a nagy álomtól!

Egy évvel ezelőtt a BL hasonló szakaszában találkozott a két csapat, akkor még oda visszavágós rendszerben, idegenben kezdett a magyar csapat és ért el bravúros 1-1-et. De a második mérkőzés nem úgy sikerült, ahogy Rebrov fiai tervezték, hazai pályán kaptak egy négyest. Abban a Groupama Arénában, ahol a mostani egy meccses párharcot is játszották. Nem látszott a Fradin, hogy bennük lenne az egy évvel ezelőtti meccs, mindjárt a 2. percben Tokmac remekül vitte le az alapvonalra, majd a középre centerezésre Lovrencsics érkezett és máris vezettek a zöldek. Gól után kicsit rákapcsolt a Zágráb, látszott rajtuk, hogy nem sokkal rosszabb ez a csapat, mint a tavalyi. Ebben az időszakban fölényben voltak a vendégek, de benne volt a Fradiban egy veszélyes kontra, nem jöhettek előre fejetlenül a zágrábiak. De így is sikerült egyenlíteniük, történt a 23. percben, hogy egy szöglet megcsúszott az egyik védő fején és Uzuniról a kapuba került. Szerencsétlen gól volt, de nem tehetett róla az albán légiós. Az egyenlítés után feljebb jött a Fradi, volt mind a két oldalon helyzet, hazaiak közelebb jártak a gólhoz, de már nem született több találat.

A második játékrészben változatlan csapat összeállításban kezdte mind a két együttes. És folytatódott ugyan úgy a mérkőzés, mint a szünet előtt, csak most több lehetősége volt a Dinamonak. De gólt nem sikerült szerezniük, ellenben a Ferencvárosiaknak igen! A 64. percben Uzuni lopott el egy labdát a félpályánál, amivel egészen a 16-os előteréig sprintelt, védőknek esélye sem volt utolérni a szélvész gyors albánt, aki mielőtt a büntetőterületen belülre ért volna, elgurította a labdát a kimozduló kapus mellett. Ez után próbálkozott a Dinamo, mentek előre becsülettel, de ahogy fogyott az idő, úgy lettek egyre idegesebbek. Végén 5 perc hosszabbítással együtt is kevésnek bizonyult az idő az egyenlítéshez, így maradt a 2-1 és már biztos csoportkörös a Fradi, már csak az a kérdés EL vagy BL, de merjünk nagyot álmodni, amihez a norvég Molde lesz az utolsó akadály.

Ferencváros – Dinamo Zagreb (horvát) 2–1 (1–1)
Budapest, Groupama Aréna, zárt kapuk mögött. 
Játékvezető: S. Stieler (német)
FerencvárosDibusz – Lovrencsics G. (Botka, 24.), Blazic, Kovacevic (A. Frimpong, 72.), Civic – Sigér, Haratin – Nguen, Somália, Uzuni – Boli (Isael, 66.). Vezetőedző: Szerhij Rebrov
Dinamo ZagrebLivakovic – Stojanovic, Dilaver, Gvardiol, Leovac – Ademi – Kastrati, Gojak (Gavranovic, 72.), Majer (Jakic, 60.), Orsic (Ivanusec, 72.) – Petkovic. Vezetőedző: Zoran Mamic
Gólszerző: Lovrencsics G. (2.), Uzuni (65.), ill. Uzuni (23. – öngól)

https://www.youtube.com/watch?v=wYe7J6QKiTg