július 23, 2024

PannonSport

DAC-ban folytatja pályafutását Németh Krisztián – videó

Klubunk vezetősége megegyezett a magyar válogatott támadó Németh Krisztiánnal a szerződése feltételeiben, aki másfél évre érkezik Dunaszerdahelyre.

A Győrből származó 31 éves labdarúgó (szül. 1989.1.5-én) legutóbb az amerikai MLS-ben a Sporting Kansas City együttesénél futballozott. Gazdag pályafutását az ETO Győrben és az MTK Budapestben kezdte, ahonnan 2007 nyarán megvásárolta őt az FC Liverpool. Azóta több országban és klubban is megfordult. Játszott az AEK Athénben, az Olimpiakosz Pireuszban, a Waalwijkben, a Rodában, az Al-Gharafában, a New England Revolutionben és a már említett Sporting Kansas Cityben is.

Németh Krisztián számára nem idegen városunk, hiszen gyakran megfordul itt a menyasszonyának köszönhetően, aki éppen Dunaszerdahelyről származik.

„Több mint tíz éve második otthonomként tekintek Dunaszerdahelyre, mondhatni tehát, hogy szinte hazatértem. Az évek során végig követtem a csapat szereplését és jól látszik, milyen fejlődésen ment át a klub Világi Oszkár irányítása alatt. Titokban mindig is vágytam arra, hogy a fanatikus dunaszerdahelyi szurkolótábor előtt játszhassak, illetve, hogy olyan helyzet adódjon, amikor ide tudok igazolni. Ez most összejött, így nagyon boldog vagyok” – nyilatkozta honlapunknak a DAC legfrissebb szerzeménye.

Támadósorunk új ásza az összes ifjúsági korosztályos válogatottat is megjárta. A felnőtt nemzeti csapatba először 17 évesen került be 2006 novemberében, ám a bemutatkozására 2010 májusáig kellett várnia. Azóta 37 mérkőzésen képviselte Magyarországot, ezeken négy gólt szerzett. Tavaly májusban a Montenegró elleni mérkőzésen első alkalommal a csapatkapitányi karszalagot is viselhette.

„Krisztián a nemzeti és nemzetközi pályafutásával építette fel a hírnevét. Már hosszabb ideje kapcsolatban voltunk vele és most végre eljött a megfelelő idő, hiszen az otthonához közel akarja megmutatni a képességeit. Némónak sikeres munkát kívánunk a DAC-nál és biztosak vagyunk abban, hogy közös erővel képesek leszünk elérni a céljainkat” – kommentálta Németh érkezését a DAC sportigazgatója, Jan Van Daele.

Németh Krisztián a 18-as számú mezt fogja viselni a DAC-nál.

http://www.dac1904.sk