március 4, 2024

PannonSport

Döntetlen Csehország ellen

Budapest, 2023. szeptember 10. Szoboszlai Dominik (b), a magyar és Tomás Soucek, a cseh válogatott játékosa a Magyarország - Csehország barátságos labdarúgó-mérkőzésen a budapesti Puskás Arénában 2023. szeptember 10-én. MTI/Illyés Tibor

Felkészülési mérkőzésen fogadta a magyar válogatott Csehország legjobbjait a Puskás Arénában.

A mérkőzés elején mi birtokoltuk többet a labdát, próbáltunk építkezni, de rendre hibacsúszott a támadások befejezésében. 11. percben Szoboszlai a 16-os bal oldala elől az ötös bal sarka és Varga elé passzol, aki Sallait ugratja ki körömpasszal, aki ballal, kissé balról a kapusba lő! 37. percig kellett várni az újabb magyar helyzetik, ekkor Szoboszlai bal oldali szögletét Kalmár rúgja kapásból, 1 méterről kapura, a pattogós labdába még bele tud fejelni Sallai, de elkerülte a kaput a játékszer. Egy percre rá Orbán gurít keresztbe Szalai Attilához, aki megcélozza a jobb felső sarkot, de a cseh kapus látványos vetődéssel hárítt.

A második játékrész ott folytatódott, ahol az első abbamaradt, jórészt a küzdelem dominált a pályán, de az elsőfélidővel ellentétben itt sikerült gólra váltani az első helyzetünket. Az 53. percben Kerkez végzett el egy gyors bedobást az ellenfél térfelének a közepén, majd Varga Barnabástól jó ütemben visszakapott labdát középre centerezte, ahol Sallai Roland érkezett és ballal a jobb felsőbe bombázott. A gól után agresszívebb játékra váltottak a vendégek, aminek köszönhetően kezdett eldurvulni a meccs, itt érezni lehetett, hogy a horvát játékvezető kezéből kezd kicsúszni a meccs. Több komoly ütközés, odalépés után Orbán Willit cserélni is kellett a 60. percben, Fiola váltotta. Sajnos a Lipcse csapatkapitányára hosszú kihagyás vár. A védelem átszervezése nem ment zökkenőmentesen, amit ki is használtak a csehek. Egy előrevágott labdát Lang Ádám fejelt röviden haza, talán ki is billentették az egyensúlyából, de a játékvezető nem látott szabálytalanságot, így a Chytil a kimozduló Dibusz elől oldalra fejelte a labdát Jurecka elé, aki 10 méterről az üresen maradt kapuba gurított. A mérkőzés hátralevő részében inkább a kakaskodás és a felesleges, durva belépőké volt a főszerep, kisebb lehetőségek adódtak még mind a kettő oldalon, de újabb gólt már nem szereztek a csapatok.

Magyarország – Csehország 1-1 (0-0)
Budapest, Puskás Aréna, 54 444 néző. 
Játékvezető: Pajac (horvát)
Magyarország : Dibusz – Lang, W. Orbán (Fiola, 60.), Szalai Attila – Nego (Kata, 84.), Kalmár Zs. (Nagy Á., a szünetben), Styles (Horváth K., 72.), Kerkez – Sallai R. (Csoboth K., 84.), Varga Barnabás, Szoboszlai D. 
Szövetségi kapitány: Marco Rossi
Csehország :
 Stanek – Zima, Brabec (Holes, 58.), Stronati – Masopust (Provod, 58.), Soucek, M. Sadílek (L. Sadílek, 83.), Zeleny – Jurecka (Cerny, 72.), Chytil (Lingr, 72.), Hlozek (Kuchta, 83.). 
Szövetségi kapitány: Jaroslav Silhavy
Gólszerző: 
Sallai (52.), ill. Jurecka (63.)