július 23, 2024

PannonSport

EB selejtező – Gól nélküli döntetlen Montenegróban

Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

Előzetes esélylatolgatásoknál is ezt a mérkőzést gondolták sokan, hogy a továbbjutás szempontjából kulcs meccs lesz. Szerbia a csoport favorit, mellette a mieink és a Montenegró pályázhat a továbbjutást jelentő második helyre. Ennek tudatában nem meglepő, hogy Marco Rossi úgy gondolkodott a mérkőzés előtt, hogy ha nem kapunk gólt, akkor már nem lehet rossz eredmény számunkra. Ennek tudatában inkább a biztonságos játékra összpontosítottak a fiúk, nem vállaltak semmilyen kockázatot. Ez a színvonalra kicsit rá is nyomta a bélyegét, de jelenesetben a cél szentesítette az eszközt. Ennek tükrében nem is csoda, hogy a montenegróiak legnagyobb lehetősége is Nagy Ádám nevéhez fűződik, aki egy beadásba olyan szerencsétlenül tette bele a fejét, hogy a labda a felsőlécen csattant, Dibusz Dénes tehetetlen lett volna, ha kicsit lejjebb megy a fejes. Kisebb helyzetekig eljutottak a csapatok, de gólt nem sikerült szereznie egyik csapatnak sem, így a mérkőzésen elértük a minimális célunkat, ezzel újabb kis lépést tettünk arra, hogy egyeneságon kvalifikáljuk magunkat a kontinens tornára.

Montenegró – Magyarország 0-0
Podgorica, 
Városi Stadion, 8000 néző. 
Játékvezető: Gil Manzano (spanyol)
Montenegró:
 M. Mijatovics – Vujacsics, Szavics, Tomasevics – Vesovics (M. Vukcsevics, 72.), Scsekics (Raicskovics, 61.), V. Szavicsevics (Sz. Loncsar, 82.), Jankovics, A. Vukcsevics – Krsztovics (Oszmajics, 72.), Jovetics (Haksabanovics, 82.). 
Szövetségi kapitány: Miodrag Radulovics
Magyarország
Dibusz – Lang, W. Orbán, Szalai A. – Bolla (Botka, 88.), Nagy Á., Styles (Kalmár Zs., 72.), Kerkez – Szoboszlai, Ádám M. (Varga Barnabás, 59.), Sallai R. (Csoboth K., 58.). 
Szövetségi kapitány: Marco Rossi