május 18, 2024

PannonSport

Egy évet csúszik az EB és a Copa América, nyáron zárnák le a félbemaradt ligákat

Elsőként az UEFA döntése született meg a labdarúgó Európa bajnokság elhalasztásáról, ezután a dél-amerikai labdarúgó-szövetség (CONMEBOL) is a halasztás mellett döntött.

Az idén június 12. és július 12. között tervezett EB-t, 2021. június 11. és július 11. között rendezik meg. Erre reagálva a CONMEBOL is bejelentette, hogy a dél-amerikai tornát is elhalassza, és ugyancsak 2021. június 11. és július 11. között bonyolítsák le.

A márciusra kiírt pórselejtezőket, köztük a Bulgária – Magyarország mérkőzést, előreláthatólag még a nyáron pótolják. A nemzeti bajnokságokat és a nemzetközi kupákat, tervek szerint június 30-ig le szeretné zárni a szövetség, mivel általában június 30-án járnak le a játékosok szerződései, ami igen csak bonyolítaná a dolgokat.

Emellett az EB halasztás miatt, új időpontot kell találni több jövőnyárra tervezett eseménynek is, mint például a Nemzetek Ligája négyes döntőjének, az angliai női Európa-bajnokságnak, vagy a magyar-szlovén közös rendezésű U21-es Európa-bajnokságnak is. Emellett a következő évi nemzetközi kupa versenykiírásai is változhatnak.