július 23, 2024

PannonSport

EKL – Budapesten sem bírt egymással a Fradi és a Genk

Budapest, 2023. november 9. A ferencvárosi Mohamed Ali Ben Romdhane és Gerardo Arteaga, a belga csapat játékosa a labdarúgó Konferencia-liga csoportkörének negyedik fordulójában játszott Ferencvárosi TC - Genk mérkőzésen a Groupama Arénában 2023. november 9-én. A találkozó 1-1-es döntetlennel zárult. MTI/Hegedüs Róbert

A konferencia liga 4. körében ismét megmérkőzött egymással a Fradi és a Genk és ezúttal sem bírt egymással a magyar bajnok és a belga ezüstérmes.

  A mérkőzés felvezetésként a hazai szurkolók egy látványos élőképpel tisztelegtek Budapest 150 évvel ezelőtti alapítása előtt.
    A Ferencváros nagy lendülettel kezdett, a vendégek azonban állták a rohamokat és veszélyes ellentámadásokat vezettek. A 21. percben kis híján vezetést szerzett a Genk, a korábbi ferencvárosi Paintsil tört be a tizenhatoson belülre, tökéletesen adott középre, de Zeqiri szinte a kapu torkából képes volt mellé lőni. Két perccel később újra a korábbi FTC-kedvenc villant, közeli fejese viszont csak az oldalhálót súrolta.
    A 39. percben a Ferencvárosnak is volt ziccere, Makreckis előtt szerencsével maradt ott a labda, beadását Marquinhos nyolc méterről lőtte kapura, de Vandervoort bravúrral hárított.
    Alig több mint két perc telt el a második játékrészből, amikor „felrobbant” a Groupama Aréna, Pesic használta ki a vendégek kapusának hatalmas hibáját. A kapott gólt követően megélénkült a Genk játéka és a 62. percben egy, a Ferencvároséhoz hasonló, kipattanó utáni góllal egyenlített. Igaz, itt belga kollégájával ellentétben Dibusz nem volt hibáztatható.
    A folytatásban inkább a belgák akarata érvényesült, akárcsak Belgiumban, ezúttal is kissé elfáradt az FTC, Stankovic éppen ezért három cserével is frissített a hajrára.
    Az utolsó tíz percben főként a mezőnyben harcoltak egymással a csapatok, a 91. percben még Makreckisnek volt egy veszélyes lövése, de a belga kapus hárított, így maradt a döntetlen.