május 18, 2024

PannonSport

EKL – Hazaipályán szenvedett vereséget, a Dunaszerdahelyi csapat

Fotó dac1904

Adrian Guľa (DAC 1904): „Úgy érzem, nagyon jó mérkőzést láttunk. Egy erős csapat látogatott Dunaszerdahelyre, amely ellen nagyon közel álltunk a jó eredmény eléréséhez, de az ilyen meccseken általában nüanszok döntenek. Ez a részlet most bennünket keserített meg, az ellenfelet pedig vezetéshez juttatta. A csapat megfogyatkozva is küzdött, harcolt, szeretett volna legalább egy gólhelyzetet kidolgozni, és kihozni abból a maximumot. Félidőnél járunk, vár még ránk egy visszavágó, amin mindent meg fogunk tenni a továbbjutásért, és azért, hogy tudjunk még legalább egy európai kupameccset játszani hazai pályán. Keményen fogunk dolgozni ezért.”

Nicolae Dica (FCSB): „A mérkőzést megelőző sajtótájékoztatón is elmondtam, hogy nehéz összecsapásra számítok. Egy nagyon jó csapattal találkoztunk, amely ellen 70 percen keresztül kiválóan játszottunk. Főleg az első félidőben sikerült letámadnunk az ellenfelet, és helyzeteket kialakítanunk. A hazaiaknak is volt egy nagy lehetőségük, de azt gondolom, hogy mindenekelőtt az első felvonásban voltunk jobbak és agresszívebbek. Jött a piros lap, majd a gólunk. Az utolsó 20 perccel azonban nem vagyok elégedett. Kellett volna még egy gólt adnunk, és jobban kellett volna uralnunk a játékot. Összességében azonban gratulálok a csapatnak a győzelemhez és a hozzáálláshoz. A visszavágón ennél még nehezebb küzdelemre számítok, az esélyeket továbbra is 50:50-re teszem.”

DAC 1904 – FCSB (román) 0–1 (0–0)
Dunaszerdahely, 
MOL Aréna, 8224 néző. 
Játékvezető: Obrenovic (szlovén)
DAC: Veszelinov – Blackman, Kruzliak, Riszvanisz, Ciganiks – Balogh N. (Moumou, 75.), Dimun, Kácer – Szánthó (Mateus Brunetti, 68.), Krsztovics (Nicolaescu, 86.), Veselovsky (Kalmár, 86.). 
Vezetőedző: Adrián Gula
FCSB: Tarnovanu – Ovidiu Popescu, Dawa, Tamm, Radunovics – Edjouma (Sut, 75.), Olaru – Miculescu (Lixandru, 78.), Octavian Popescu, F. Coman (Oaida, a szünetben) – Rusu (I. Stoica, 64.). 
Vezetőedző: Nicolae Dica
Gólszerző: Tamm (69.)
Kiállítva: 
Kruzliak (67.)