április 22, 2024

PannonSport

EKL selejtező – Nem sikerült a továbbjutás a DAC-nek

A felvidéki DAC a csütörtöki visszavágón kétgólos vereséget szenvedett a georgiai Dila Gori vendégeként, így 3-2-es összesítéssel kiesett a labdarúgó Konferencia-liga selejtezőjének első fordulójában.

    A dunaszerdahelyi együttes bő félóra elteltével került hátrányba, amikor a Budapest Honvéd korábbi játékosa, a barbadosi Thierry Gale talált a kapuba. A hazai csapat aztán a hajrában a továbbjutást érő gólt is megszerezte.
    A szlovák bajnokságban ezüstérmes DAC csapatkapitánya, a magyar válogatott Kalmár Zsolt kezdőként kapott lehetőséget, majd a 88. percben a szintén magyar Vitális Milán váltotta.

FC Dila Gori – DAC 1904 2-0 (1-0)
Gori, Tengiz Burjanadze Stadium 3000 néző
Játékvezető: Ante Čulina (horvát)
DAC 1904: Petráš – Pinto (96. Mendez), Risvanis, Kaša (46. Brunetti), Andzouana – Kalmár (K) (88. Vitális), Dimun, Káčer – Trusa (71. Gavrić), Krstović, Ramadan (88. Záhradník)
Vezetőedző: Adrian Guľa
Dila Gori: 
Kucherenko – Chiteishvili, Dzotsenidze, Tevzadze, Wanderson – Victor (94. Androikashvili), Santos (K), Parulava (65. Sardalishvili) – Gomis (65. Mzwakali), Kovtaliuk (72. Kukhianidze), Gale Vezetőedző: Andriy Demchenko
Gólszerzők: Gale (33.), Alef Santos (85.)
Sárga lap: 63. Demchenko (edző), 67. Tevzadze, 87. Chiteishvili, ill. 91. Pinto

Adrian Guľa (DAC 1904): „Nagy csalódás ez számunkra a továbbjutás szempontjából. El kell ismernünk, hogy a Dila Gori nehéz, minőségi ellenfél volt. Az első félidőben passzívak voltunk. Kevés volt a mozgás, kinyíltunk előttük, és Petráš tartott életben minket. A nehezebbnek tűnő támadásokat kivédekeztük, mégis kaptunk egy könnyen elkerülhető gólt. Fogatlanok voltunk a pressing során, a védekezésben és a labdatartásban is. Elveszítettük a labdákat. A második félidő már teljesen más forgatókönyv szerint zajlott. Annak ellenére, hogy volt néhány lehetősége a hazaiaknak, a játékrész a mi produktivitásunkról szólt, és arról, hogy nem sikerült betalálnunk. Pedig voltak helyzeteink, kapufát eltaláló lövéseink és a legvégén kimaradt ziccereink is. Sokkal hatékonyabbaknak kell lennünk a befejezéseknél. Gratulálok a Dila Gorinak! Számunkra az európai kupaszereplés befejeződött, néhány dologban még érnünk kell. Egyértelműen csalódásként éljük meg ezt az eredményt.”

Andriy Demchenko (Dila Gori):„Tudtuk, hogy a Dunaszerdahely milyen minőséget képvisel. Az első selejtezőkörben kiemelt csapatok közül a legerősebbek közé tartozott. Annak tudatában álltunk fel a visszavágóra, hogy két gólt kell rúgnunk a továbbjutáshoz. Ami kellett, azt elértük, így igazán szerencsésnek mondhatjuk magunkat. A DAC-nak a labda nélküli játék nehézséget okozott, ezért az elsődleges célunk az volt, hogy minél többször kényszerítsük őket labda nélküli futásra. Ez mentális előnyt jelentett számunkra, bár a második félidőben a fáradtság miatt elvesztettük a játék irányítását. Segítettek azonban a cserejátékosok, akik új energiát hoztak a pályára, aminek meg is lett az eredménye a második, továbbjutást érő gólunk formájában. Nagyon várjuk a Poltava elleni mérkőzést, nagyszerű iskola lesz számunkra, nekem pedig ukránként nagyszerű élmény.”