június 20, 2024

PannonSport

EL: MOL Fehérvár és a DAC továbbjutott, Honvéd, Topolya kiesett

50%-ra sikerült a csütörtöki kupa nap a négy magyar érdekelt meccsen 23 gól született!

A MOL Fehérvár kezdte meg a sort, idegenben Máltán a Hibernians várt a fehérváriakra. Mint várható volt, a MOL lépett fel kezdeményezően, de hiába a kidolgozott helyzetek a gól nem akart összejönni. Egészen a második félidő közepéig tartották magukat a máltaiak, de a 61. percben egy szöglet utáni megcsúsztatott labdát Nikolov a kapuba juttatta. A gól után kicsit bátrabban jöttek előre a hazaiak, de komolyabb helyzetet nem tudtak kidolgozni, ellenben a fehérváriakkal, de nem tudtak újra betalálni. A végén majdnem megbosszulta magát, a vége előtt centiken múlt az egyenlítés, Nikolics eladott labdája után a felsőlécen csattant a labda. Utána még egy máltai piros lap is villant, de maradt az 1-0-ás magyar győzelem. Következő körben a francia Reims csapata következik.

Hibernians FC – MOL Fehérvár FC 0-1 
Paola, Centenáriumi Stadion, zárt kapuk mögött.
Játékvezető: Sztojanov (bolgár)
Hibernians FC: Cremona – Agiust (Winchester 64.), Leandro, Apap – Z. Grech, Shodiya, J. Grech, Attard (Vella 83.), Artiles – Teixeira (Uzeh 74.) Degabriele
MOL Fehérvár FC: Kovácsik – Bolla, Musliu, Stopira, Fiola – Alef (Pátkai 51.) – Nego, Nikolov, Houri, Petrjak (Evandro 82.) – Zivzivadze (Nikolics 88.)
Gólszerző: Nikolov 61.
Piros lap: Shodiya 93. (Hibernians FC)

A Budapest Honvéd itthon fogadta a svéd Malmö csapatát, ez volt a harmadik magyar-svéd párharc a szezonban, egyet a Fradi nyert, egyet a Puskás Akadémia elbukott, itt sem a mieink voltak az esélyesek. A Malmö nagy nemzetközi rutinnal rendelkező csapat, ez meg is látszott a mérkőzésen. Többnyire ők birtokoltak a labdát, olykor agresszíven vissza támadtak, mikor labdát vesztettek, ez nem is ízlett a Honvédnak. De meglehetősen jól tartották magukat a hazaiak, egészen az első félidő hajrájáig, ekkor egy les gyanús góllal Toivonen megszerezte a vezetést. A második félidőben is jobban játszottak a vendégek, de akadt Honvéd lehetőség is, amik rendre kimaradtak. A végén egy védelmi hibát kihasználva a svédek eldöntötték a találkozót és a továbbjutást.

Budapest Honvéd-Malmö (svéd) 0-2 (0-1)
Új Hidegkuti Nándor Stadion, zárt kapus,
Játékvezető: Anasztasziosz Papapetru (görög)
Budapest Honvéd: Tujvel – Mezgrani, Batik, Baráth, Aliji – Zsótér (Szendrei, a szünetben), Bocskay (Kesztyűs, 84.), Hidi, Gazdag – Ugrai, Balogh (Traore, 69.)
Malmö: Johansson – Larsson, Ahmedhodzic, Nielsen – Berget, Lewicki (Adrian, 93.), Rakip, Knudsen – Sarr (Nalic, 67.), Toivonen, Rieks (Traustason, 79.)
Gólszerzők: Toivonen (43.), Traustason (86.)
Sárga lap: Mezgrani (35.), Baráth (57.), Ugrai (68.), Traore (71.), illetve Nielsen (39.), Berget (59.), Nalic (79.)

A DAC a cseh Jablonecet fogadta és korán meg is szerezte a vezetést, Divković a 6. percben emelt a vendég kapuba. Ezután kicsit nagyobb tempóra váltottak a csehek, 26. percben sikerült is kiegyenlíteniük, Zelený megpattanó labdája került a DAC kapujába. A szünetig nem változott az állás, bár volt helyzet mind a két oldalon, élvezetes, jó játék folyt a pályán. A második játékrész is lüktető élvezetes játékot hozott, előbb Schranz  szerzett vezetést a vendégeknek, majd Divković egyenlített, így döntöttelennel indultak neki a csapatok az utolsó 25 percnek. De csak 6 percig állt döntetlen az eredményjelzőn, 71. percben büntetőhöz jutott a Jablonec, Kružliak kezezéséért megítélt 11-est Schranz értékesített, ezzel ismét a vendégeknél az előny. De a szerdahelyiek nem adták fel, előbb a 81. percben Kružliak lőtt centikkel mellé. Utána Diković lőtt egy lesgólt, majd egy perccel később egy kapufát! Mikor már azt híhették a vendégek, hogy ezzel el is lőtte a maradék puskaport a DAC, jött a néhány perccel előtte pályára lépő Nicolaescu és Kalmár lövésé utáni kipattanót a kapuba lőtte. Ezzel 3-3 és jöhetett a hosszabbítás! Aminek az első negyedórájában ismét a csere csatár villant, a 96. percben egy lecsorgó labdát begyűjtött és a kapuba továbbított. A gól után már okosan, taktikusan játszott a DAC, nem adott esélyt az egyenlítésre, sőt a 116. percben Davis el is döntötte a továbbjutás kérdését, ezzel 5-3. A következő körben az osztrák LASK Linz vár a szerdahelyiekre.

FC DAC 1904 DUNASZERDAHELY – FK JABLONEC 5:3 (3:3, 1:1)
MOL Aréna, zárt kapus
Játékvezetők: Marco Di Bello (ITA) – Alberto Tegoni (ITA), Salvatore Longo (ITA)
DAC: Jedlička – Blackman, Müller, Kružliak, Davis – Fábry (78. Nicolaescu), Schäfer, Balić (106. Bednár) – Kalmár (K) (121. Njie) – Divković (113. Beskorovainyi)
Jablonec: Hanuš – Holík, Martinec, Kubista, Podaný – Ladra (86. Jovović), Hübschman (K), Považanec (98. Pilař), Zelený (110. Pleštil) – Schranz – Čvančara(79. Doležal)
Góllövők: 6., 65. Divković, 85., 96. Nicolaescu, 114. Davis, ill. 26. Zelený, 57., 71. Schranz
Sárga lap: 62. Fábry, 70. Kružliak, 83. Kalmár, 83. Divković, 87. Ramirez, ill. 67. Podaný, 75. Zelený, 105. Jovović

A vajdaságba látogatott a román FCSB és meglehetősen nehéz helyzetben volt, mert a koronavírus miatt jó pár játékost nélkülözni kellet nekik. A meccs úgy is kezdődött, hogy egy sima meccsen könnyed továbbjutást érhet el a Topolya, de végül egy őrült meccs kerekedett a találkozóból! Negyedóra elteltével már 2-0 állt az eredményjelzőn. Ugyan a román csapat szépített a 25. percben, de a félidő hajrájáig nem történt sok említésre méltó dolog, ekkor a 44. percben megfogyatkozott a hazai csapat, Ponjević kiállítását követően. A szünet után nem sokkal ki is használta az emberelőnyt a FCSB, de nem sokáig örülhettek, mert egy perccel később már ismét a Topolyánál volt az előny. 63. percben büntetőhöz jutottak a vendégek, nem is hibázták el, ezzel 3-3! Az meccs utolsó harmadában mezőnyjáték folyt, egészen a lefújás előttiig nem született újabb gól, ekkor a 93. percben Balaz öngóljával megszerezték a vezetést a románok, itt már veszve látszott a továbbjutás. De a hazaiak nem adták fel és egy percre rá Tomanovic révén sikerült döntetlenre menteni a találkozót, 4-4 jöhetett a hosszabbítás! A ráadás első félidővégén, Szilágyit is kiállította a játékvezető, ezzel 9 emberre fogytak a hazaiak, majd meg is szerezték a vezetést a románok a 105. percben, de Tumbasevic ismét gyorsan egyenlített a 105+1 percben. A ráadás másodikfele is román góllal indult, ezzel 5-6 volt az állás oda. Mikor ismét minden veszve látszott, 9 emberrel is tudott egyenlíteni a Topolya, Tomanovic révén és jöhetett a büntetőpárbaj! Az első két páros értékesítette a maga büntetőjét, a harmadikban Banjac topolyai részéről rontott, mivel a FCSB játékosok nem hibáztak, így ők jutottak a következő körbe.

Topolya – FCSB 6-6 (2-1, 2-3, 2-2) 11-esekkel 4-5
Stadion u Senti. zárt kapus
Játékvezető: Denis HIgler (Hollandia)
TSC : Filipović – Balaž, Antonić, Babić (64. Banjac), Ponjević – Zec, Tomanović, Tumbasević, Milićević (od. 115. Đurić) – Lukić (75. Silađi), Duronjić (Petrović 45) +1).
FCSB : Dukan – Krecu, Simion, Briceag, Pantea (Petre 21) – Morutan, Perijanu, Pantiru – Man, Buziuk, Koman (od 72. Horsia).
Gólszerzők: Milićević 11, Duronjić 14, Antonić 51, Tomanović 93, Tumbasević 105, 117 – Koman 25, Man 50, 63p, 105, Balaž ag 92, Petre 107
Piroslap: Ponjević (TSC) 44., Silađi (TSC) 103.

https://www.youtube.com/watch?v=oHnZCSGdlo0