június 20, 2024

PannonSport

Európa-liga – Vereséget szenvedett a Fradi az utolsó csoport meccsén

Trabzon, 2022. november 3. A Ferencváros játékosai, elöl Dibusz Dénes csapatkapitány az Európa-liga csoportkörének 6. fordulójában játszott Trabzonspor-Ferencváros mérkőzés után Trabzonban, a Senol Günes stadionban 2022. november 3-án. A Ferencváros már biztos csoportelsőként 1-0-s vereséget szenvedett. MTI/Illyés Tibor

Az utolsó fordulóhoz érkeztek az Európai kupák csoport küzdelmei, sok volt még a nyitott kérdés, de nem a Fradi számára, ők már az előző körben bebiztosították a csoportelsőségüket, így tét nélkül utazhattak Törökországba a Trabzonspor csapatához. Nekik még nagy volt a tétje a meccsnek, volt még esélye a törököknek a második, Európa-liga folytatást érő helyre, de még a csoport utolsó helyén is végezhettek volna egy esetleges vereséggel.

Mérkőzés úgy is kezdődött, hogy látszott melyik csapatnak kell jobban igyekeznie a továbbjutást illetően, komoly török rohamok gyorsan meg is hozták az eredményt, már a 7. percben megszerezték a vezető találatot. Bakaszetasz kapott labdát a 16-os vonala előtt, nem sokat teketóriázott, nagy erővel a kapura tekerte és a bal kapufáról vágódott a játékszer a kapuba. Nem sokkal később megduplázhatta volna az előnyt a Trabzon, de Trezégé lövése most kifelé pattant a balkapufáról. Nyomasztó fölényben játszottak a hazaiak, több góllal vezethettek volna a szünetig, de maradt az 1-0.

Második játékrészben kicsit lassabb tempóban kezdtek a csapatok, ekkor már a másik meccsen 2-0 volt a Monaco javára, így nem volt sürgős a törököknek sem. Itt már a Fradinak is sikerült kidolgoznia helyzeteket, de azok rendre kimaradtak. Törökök is veszélyeztettek néha, de nem sikerült újabb gólt szerezniük, így szépen lassan lecsordogált a második félidő is, egy békés 1-0-s hazai sikerrel zárult a mérkőzés, ahol mindenki elégedett lehetett a végén. Fradi a csoportelsőségnek, a Trabzon a kupa tavasznak örülhetett, mivel a Zvezda 4-1-es vereségével a Konferencia-ligában folytathatják a tavasszal.

Trabzonspor (török) – Ferencváros 1–0
Trabzon, 
Senol Günes Stadion. 
Játékvezető: Harm Osmers (Robert Kempter, Dominik Schaal) – németek
Trabzonspor Cakir – Stryger Larsen, Bartra, Vitor Hugo, Elmali – Sziopisz, Hamsík (Gbamin, 62.) – Ömür (Ünüvar, 70.), Bakaszetasz (Bardi, 69.), Trezégé (Haspolat, 85.) – Yazici (Djaniny, 62.). 
Vezetőedző: Abdullah Avci.
Ferencváros : Dibusz – Wingo, Knoester, S. Mmaee, Pászka (Redzic, 90+1.) – Vécsei, Esiti (Mercier, 61.), Laidouni – Zachariassen, R. Mmaee, Nguen (Kovacevic, 81.). 
Vezetőedző: Sztanyiszlav Csercseszov.
Gólszerző: 
Bakaszetasz (7.)

A H-csoport végeredménye

1. Ferencváros 63128–9–1 10
2. Monaco63129–8110
3. Trabzonspor63311–929
4. Crvena zvezda6249–11–2 6