június 20, 2024

PannonSport

Ma tartotta a 2019/2020 tavaszi rajtja előtti sajtótájékoztatóját a DAC

A sajtótájékoztatón résztvett Világi Oszkár tulajdonos, Jan Van Daele sportigazgató és a csapat új vezetőedzője Hélder Cristovao, a játékosokat Kalmár Zsolt képviselte.

A csapaton belül több változás történt. „Amikor elkezdtük a felkészülést, a helyzet nem volt könnyű. Oravec Philadelphiába igazolt, Ronnan visszatért Wolverhamptonba. Kalmár hosszú ideje volt sérült és Vida Máté sem volt egészséges. Ezért a hátvédekre és a középpályásokra fókuszáltunk. Érkezett Lorenco Šimič, aki Šatkára emlékeztet. Újonc Lalatovic, aki ballábas játékos és újabb lehetőségeket nyújt a hátvédsor közepén. Schäfer András fiatal tehetség, aki nagyon gyors, tipikus játékos a nyolcas pozícióra. Nehéz időszak áll mögötte, de amikor a felkészülés alatt egyre több lehetőséget kapott, pozitív meglepetést okozott. Fontos változás történt az edzői stábban, az első hónap után látni, hogy a játékosok magabiztosabbak és bíznak az edző elképzelésében.  Még keresünk egy csatárt. Sikerült Baljic leigazolása, akinek remek passzai vannak, Ronanhoz lehet hasonlítani. Próbáltuk beépíteni az U19-es csapat játékosait, a csapat ősszel remekelt. Nagyon jó a kommunikáció az U19-es és a felnőtt csapat edzői között, ennek köszönhetően Phillips és Javro kapott lehetőséget. Most az edzők feladata, hogy beépítsék őket a cspatba. A céljaink hosszútávúak, hogy beépítsük a fiatalokat a csapatba. A sport célok a szemeink ellőtt vannak, az első háromban szeretnénk végezni és a pohár után vágyakozunk.“ – értékelte a csapaton belüli változásokat Jan Van Daele sportigazgató.


Ez egy nagy klub, amelyről már Európában is tudnak. Láttam a klub infrastruktúráját, a klub folyamatosan fejlődni akar. Fontos lesz a vasárnapi mérkőzés. Nehéz felkészülés van mögöttünk. Talán a szurkolók aggódnak az eredmények után, de érzem a vezetők bizalmát. Ami a felkészülési mérkőzéseket illeti, sokat tanultunk belőlük. Nem az eredmény volt a fontos. Tudjuk, hogy a jó felkészülés még nem jelent jó idénykezdetet. A játékosoknak idő kell, hogy megértsék, mit szeretnénk bevezetni. A játékosok képesek rá, hogy az elképzeléseink szerint játsszanak. Vasárnap mindenki meg fog lepődni azon, ahogy játszani fogunk, de ezzel magamra is nyomást helyezek. Már várom a mérkőzést, sokat hallottam a kiváló szurkolókról. – mondta Hélder Cristovao.

Nagyon várjuk a vasárnapi mérkőzést, az utolsó bajnoki találkozótól már sok idő telt el. A felkészülés nem az elképzeléseink szerint alakult, de megértettük, hogy az edzői stáb mit szeretne a játékosoktól. Nagy terveink vannak. Tudjuk, hogy a Slovan 10 pont előnyben van, de nem adjuk fel. A tavaszi kezdés nagyon fontos. A kupagyőzelemre vágyunk, a klub megérdemelne egy nagy sikert, mi játékosok pedig mindent megteszünk érte. Az öltözőben jó a hangulat, új játékosok érkeztek. Vasárnap győzni akarunk. Hallottuk, hogy Szenicén problémák vannak. Remélem, sok szurkoló jön ki a mérkőzésre. – Kalmár Zsolt