június 20, 2024

PannonSport

Megvannak a csoportbeosztások!

Kisorsolták a nemzetközi kupák csoportjait, ahol két csapatunk is érdekelt.

Előszőr a EL sorsolást ejtették meg, ahol a délvidéki Topolya volt érdekelt. Mivel a 4. kalapból sorsolták a Topolyát, így nem számíthattak könnyű sorsolásra, nem is kellett csalódni a sorsolás után. Az angol West Ham, a Sallai Rolandot foglalkoztató német Freiburg, és a görög Olimpiakosz lett Sós Bencéék ellenfelei.

E-Csoportban is összejöhet egy magyar párharc, amennyiben Kecskés Ákos marad a LASK csapatában, akkor megmérkőzhet a Szoboszlai Dominiket foglalkoztató Liverpoollal. Másik két csapat a Union Saint-Gilloise (belga), és a Toulouse (francia)

Míg a  Kleinheisler Lászlót foglalkoztató Panathinaikosz a Villarreal (spanyol), Rennes (francia), Maccabi Haifa (izraeli) hármassal találkozik. Bolla Bendegúz csapatának a svájci Servettének a Roma (olasz), Slavia Praha (cseh), Sheriff (moldovai) lesz az ellenfele.

EKL sorsolását a Ferencváros várhatta az első kalapból, de mint az bebizonyosodott, így is lehetett kemény csoportba kerülni. A 2. alapból mindjárt az olasz Fiorentina jött, majd a belga BL induló Genk a 3-ból, negyedikből nem a legrosszabbat húzták, mert a Csukaricskinél volt erősebb együttes is a kalapba, de összességében nem volt szerencsés a Fradi sorsolása.