július 23, 2024

PannonSport

NK – Fradi újabb csoportkör, Sepsinek nem sikerült a bravúr

Budapest, 2023. augusztus 31. A győztes ferencvárosi játékosok, középen Dibusz Dénes kapus, ünnepelnek a labdarúgó Konferencia-liga negyedik selejtezőfordulójának második, Ferencvárosi TC és a litván Zalgiris Vilnius mérkőzése után a Groupama Arénában 2023. augusztus 31-én. A Ferencváros bejutott a labdarúgó Konferencia-liga csoportkörébe, miután 3-0-ra nyert a litván csapat ellen, így kettős győzelemmel lépett tovább. MTI/Kovács Tamás

Hozta a kötelezőt és bejutott a EKL csoportkörébe a Ferencváros, így a EL csoportos Topolyával együtt kettő magyar, vagy magyar kötődésű csapatnak szurkolhatunk idén valamelyik kupa csoportkörében.

A Fradi ismét ellenállhatatlanul, gólra törően játszott gyorsan megszerezve a vezetést, ezzel a góllal gyakorlatilag el is döntve a párharcot. Az 5 gólos előny birtokában sem álltak vissza, ami már megszokottnak mondható a Máté Csaba irányította Fraditól. A szünet előtt jött is az újabb gól, Varga Barna büntetőből volt eredményes. A másodikfélidőt is góllal kezdte a magyar bajnok, a Varga helyére beállt Pesics ugratta ki Traorét, aki megszerezte az újabb gólját, ezzel már kettőnél járt a meccsen. A folytatásban is voltak helyzetei a Fradinak, de újabb érvényes gólt már nem sikerült szerezni, de így is magabiztosan 7-0-s összesítéssel jutott tovább.

Ferencváros – Zalgiris Vilnius (litván) 3-0 (2-0)
Budapest, Groupama Aréna, 12 043 néző. 
Játékvezető:
 Urs Schnyder (Marco Zürcher, Benjamin Zürcher) – svájciak
FTC:
 Dibusz – Macreckis, S. Mmaee, Abena, Civic (C. Ramírez, 73.) – Sigér, Abu Fani (Ben Romdan, 65.) – Zachariassen – Marquinhos (Nguen, a szünetben), Varga B. (Pesics, a szünetben), A. Traoré (Lisztes, 65.). 
Vezetőedző: Máté Csaba
Zalgiris: 
Gertmonas – Bopesu, Hnid, Kendis, Mamic (Pavelic, 65.) – Golubickas, Karasima (Kazukolovas, 66.), Buff (Novikovas, 65.), Verbickas – D. Kazlauskas (Jansonas, 71.), Oyewusi. 
Vezetőedző: Vlagyimir Cseburin
Gólszerző:
 A. Traoré (4., 48.), Varga B. (42. – 11-esből)

Hatalmas csatában maradt alul a Sepsi a norvég Bodö ellenében, az első meccsen elért döntetlen után, ugyan gyorsan kettőgólos előnyre tettek szert a norvégok, de a Sepsi nem adta fel és egyenlített. Rendes játékidőben maradt a döntetlen, de nem sikerült a büntetőkig kihúzni. A 100. percben Pellegrino 11-esből megszerezte önmaga második, csapata harmadik gólját. A folytatásban már nem sikerült az újabb egyenlítés, ezzel búcsúzott az európai kalandtól a Sepsi.

Bodö/Glimt (norvég) – Sepsi OSK (romániai) 3-2 (2-1, 2-2, 3-2) – hosszabbítás után
Bodö, 
Aspmyra Stadion. 6 799 néző
Játékvezető: Rob Harvey (Robert Clarke, Wayne McDonnell) – írek
Bodö: Hajkin – Wembangomo (Sjövold, 79.), Moe, Björtuft, Björkan (Sörensen, 111.) – Saltnes (Brunstad, 79.), Berg, Grönbaek – Sörli (Gulliksen, 42.; majd Bassi, a hosszabbítás szünetében), Moumbagna (Espejord, a hosszabbítás előtt), Pellegrino. 
Vezetőedző: Kjetil Knutsen
Sepsi: 
Niczuly – Ciobotariu, Balasa, Ninaj, Dumitrescu (Gheorghe, a hosszabbítás szünetében) – Paun (Aganovic, a hosszabbítás szünetében), Rodríguez (Kallaku, 112.) – Varga R. (Damascan, 86.), Alimi, Stefanescu – Safranko (Rondón, 96.). 
Vezetőedző: Liviu Ciobotariu
Gólszerző: Sörli (24.), Pellegrino (29., 100. – a másodikat 11-esből), ill. Alimi (42.), Varga R. (46.)
Kiállítva: 
Stefanescu (120+1.)