június 20, 2024

PannonSport

NL: 0-3-ról nem sikerült a nagy feltámadás, egy gólos vereség az Oroszoktól

Törökországi győzelem után, hazai pályán fogadtuk az orosz válogatottat a Nemzetek Ligája második játéknapján. Orosz csapat is győzelemmel kezdett, ők a szerb válogatottat verték 3-1-re. A Puskás Aréna első tét mérkőzésén is a vendégek voltak esélyesebbek, mindjárt a 6. percben nagy helyzetbe is kerültek, de ezt még kihagyta Mirancsuk. Nem úgy a 15. percben, mikor egy bal oldali akció után, egy középre gurított labdára üresen érkezett és 7 méterről a kapuba lőtt. A gól után volt pár kisebb lehetőségünk, gól helyzetnek egyiket sem mondhatni. De a következő gólt ismét a vendégek szerezték. A Mirancsuk adott középre jobbról, Szalai nem rúgta el egyből, így a kaputól 8 méterre hátulról szerelni tudták, a labda Ozdojev elé került, aki a kapu jobb sarkába tekert. A félidő hátralévő részében is inkább az oroszok játszottak veszélyesen, de újabb gólt szerencsére nem sikerült szerezniük, maradt a 0-2 a szünetre.

A második félidőre ugyan az a csapat jött ki, mint aki az elsőről bement, nem változtatott a kapitány. Sajnos az oroszok is ott folytatták, mindjárt a középkezdés után góllal nyitottak. Ismét egy baloldali akció végén Kuzjajev tette középre a labdát, Dzjuba elfektette Gulácsit és tovább tolta a labdát Mario Fernandesz elé, aki a kapuba továbbította azt. Ekkor benne volt a játékképében egy nagyobb arányú vereség is, mert szemlátomást az oroszok élvezték a meccset, könnyedén kerültek helyzetbe. Csak úgy mint Szoboszlai az 51. percben, mikor is Sallaitól kapott szenzációs indítást, de ballal gyengén a kapus kezébe gurított. Kisebb nagyobb helyzetekkel folyt tovább a meccs, de inkább a vendégek álltak közelebb a gólhoz. Ennek ellenére a mieinknek sikerült szépíteni! 62. percben Gulácsitól indult az akció, Lang, Orbán, aki felpörgette és Beséhez emelt, aki Szalaihoz, aki mellel letette Kalmárnak, Ő egyből Sallait indította, védő nem érte el a labdát, így egyedül mehetett kapura és a kimozduló Sunyin kapus felett a hálóba emelt. Szép gól volt, szép akció, rajzolni nem lehetett volna pontosabban. A gól után kicsit alacsonyabb sebességre kapcsoltak az oroszok, nem alakítottak ki annyi helyzetet, mieink meg fellelkesedtek. Ez meg is hozta az eredményt, a 70. percben Szoboszlai ívelt a hosszú oldalra, Bese középre fejelt labdáját a csereként beállt Nikolics 4 méterről a hálóba továbbított. A gól után az oroszok elkezdtek biztonsági játékot játszani, a mieink mentek volna előre, de mindig becsúszott egy egy hiba, nem voltak igazán veszélyesek, nem volt a játékukban a gól. A végén maradt a 2-3, ami miatt nem kell szégyenkezni, jó erőfelmérő volt a Bulgária elleni EB szempontjából fontos meccs előtt.

Magyarország–Oroszország 2–3 (0–2)
Budapest, 
Puskás Aréna, zárt kapuk mögött. 
Játékvezető: Mariani (olasz)
Magyarország: 
Gulácsi – Bese, Lang, Orbán, Szalai A. – Sigér (Kalmár, a szünetben), Nagy Á. – Sallai R., Holender, Szoboszlai (Cseri, 82.) – Szalai Á.(Nikolics, 67.). Szövetségi kapitány: Marco Rossi
Oroszország: Sunyin – Fernandes, Szemjonov, Dzsikija, Kudrjasov – Ozdojev, Zobnyin, Ionov (Karavajev, 75.) – An. Mirancsuk (Gazinszkij, 67.), Dzjuba, Kuzjajev (Zsirkov, 57.). Szövetségi kapitány: Sztanyiszlav CsercseszovGólszerző: Sallai R. (62.), Nikolics (70.), ill. An. Mirancsuk (15.), Ozdojev (34.), Fernandes (46.)

1. Oroszország226–3+3 6
2. MAGYARORSZÁG2113–33
3. Törökország110–1–1 0
4. Szerbia111–3–2 0