április 22, 2024

PannonSport

NL: Németország sem bírt a válogatottal a Puskás Arénában

Budapest, 2022. június 11. Szalai Ádám (j) és Nico Schlotterbeck a labdarúgó Nemzetek Ligája 3. fordulójában játszott Magyarország - Németország mérkőzésen a budapesti Puskás Arénában 2022. június 11-én. MTI/Illyés Tibor

A Puskás Arénában 67 000 néző, fantasztikus hangulat várta a csapatokat a Nemzetek Ligája 3. fordulójában. A németek kettő 1-1-el kezdték a sorozatot, mieink előbb itthon verték az angolokat, majd Olaszországban szenvedtek egy 2-1-es vereséget.

Nem mondhatni, hogy tapogatózásal kezdődött a találkozó, nagy elánnal vetették bele magukat a csapatok. Ennek köszönhetően mindjárt a 6. percben egy Fiola beadást követően Sallai fejelhetett, de ezt még Neuer hárítani tudta, viszont a kipattanó Nagy Zsolt elé került, aki átvette a labdát és nagy erővel a léc alá bombázott. 1-0! Szinte felrobbant a stadion, az angolok elleni hazai csoda folytatódott. De sajnos csak 2 percig tartott az eufória, mert a németek gyorsan egyenlítettek. Orbán és Szalai egy pillanatra nem figyelt, így Schlotterbeck labdájával Hofmann léphetett ki, Gulácsi hiába mozdult ki a kapujából, Hofmann eltolta mellette a labdát és az üres kapuba helyezte, 1-1. Gyors gólváltás után a német csapat birtokolta többet a labdát, de helyzetek itt is ott is voltak, gól viszont már nem született az első félidőben.

A második játékrészben a vendégek kezdtek aktívabban, mieink a gyors kontra lehetőségére vártak, de nem túl sok sikerrel. Bár a német csapat sem jutott el komolyabb ziccerig, de azért a fölényük megvolt a félidő közepéig, ekkor mind a két szövetségi kapitány friss játékosokat küldött a pályára. 73. percben ziccerbe kerültek a vendégek, de Hofmann, ahelyett, hogy 6 méterről lőtt volna, Werner elé passzolt volna, de Orbán résen volt és menteni tudott. Meg köszönhetjük nekik. Ahogy nem sokkal később ők is megköszönhetik Ádám Martinnak, hogy Szoboszlai beadását Neuer kezébe bólintotta. A 82. percben ismét Ádám Martin lehetett volna a hős, ekkor Nego beadását fejelte ugyan úgy középre, mint az imént. A németek is próbálkoztak még, de nem jártak sikerrel, maradt az 1-1-es döntetlen. Folytatás kedden Angliában!

Magyarország – Németország 1-1 (1-1)
Budapest, Puskás Aréna, 67 000 néző. 
Játékvezető: José María Sánchez (spanyol)
MagyarországGulácsi – Lang, W. Orbán, Szalai A. – Fiola, Nagy Á., Styles (Vécsei86.), Nagy Zs. (Nego, 69.) – Sallai R. (Gazdag, 76.), Szoboszlai – Szalai Á. (Ádám, 69.). 
Szövetségi kapitány: Marco Rossi
NémetországNeuer – Kehrer, Süle, N. Schlotterbeck – Hofmann (L. Nmecha, 85.), Goretzka (Gündogan, 68.), Kimmich, Raum – Havertz (Adeyemi, 85.), Musiala (Brandt, 78.) – Werner (Th. Müller, 78.). 
Szövetségi kapitány: Hans-Dieter Flick
Gólszerző: Nagy Zs. (6.), ill. Hofmann (9.)