június 20, 2024

PannonSport

NL: Szerbiában is győzött a válogatott

Zsinórban a harmadik idegenbeli tétmeccsét nyerte a válogatott, ilyenre 35 éve nem volt példa! Nem sokat ünnepelhettek a válogatott játékosaink Bulgária elleni továbbjutásnak, következett a Szerbia elleni Nemzetek Ligája csoport mérkőzés.

Mind a két csapat meglehetősen tartalékosan állt fel, de még így is a hazaiak tűntek esélyesnek. Ennek ellenére nem kezdték nagy elánnal a meccset, 20. percben a 31 éves újonc Könyves révén meg is szerezte a vezetést a magyar csapat. Hazaiak kissé motiválatlannak tűntek, bár a második félidőben egy fokkal magasabb sebességre kapcsoltak, de ez is kevés volt az egyenlítéshez.

Ezzel a győzelemmel a magyar válogatott egy pontra feljött a törökök ellen döntetlent játszó orosz válogatott mögé a második helyre. Szerdán a kétcsapat egymás ellen játszik Oroszországban.

Szerbia Magyarország 0–1 (0-1)
Belgrád, Rajko Mitics Stadion, zárt kapuk mögött. 
Játékvezető: Schärer (svájci)
Szerbia: Rajkovics – Sz. Mitrovics, Milenkovics, Sz. Pavlovics – Gacsinovics (Vlahovics, 66.), Gudelj, Tadics, Milivojevics (N. Lukics, a szünetben), Mladenovics – Jovics, Ljajics (Radonjics, a szünetben). 
Szövetségi kapitány: Ljubisa Tumbakovics
Magyarország: Gulácsi – Botka, Lang, Szalai A. – Bese (Orbán, 56.), Kalmár, Nagy Á., Gazdag (Schäfer, 77.), Hangya (Holender, a szünetben) – Nikolics (Nego, 76.), Könyves (Szalai Á., 63.). 
Szövetségi kapitány: Marco Rossi
Gólszerző: Könyves (20.)

A csoport állása

1. Oroszország3217–4+3 7
2. Magyarország3214–3+1 6
3. Törökország3211–2–1 2
4. Szerbia3121–4–3 1