június 21, 2024

PannonSport

NL: Török verés Szoboszlai bombával

Győzelemmel kezdte a magyar válogatott a Nemzetek Ligáját! Előzetesen semmi nem utalt arra, hogy győzni megyünk Törökországba. A már alapból több alapembert nélkülöző keretből, ahogy közeledett a meccs, úgy dőltek ki újabb emberek. Talán ez is altatta kicsit a török válogatottat, mert nagyszerű első félidőt produkált a válogatott, egy szót nem szólhattak volna a vendéglátók, ha több gólos hátránnyal mennek a szünetre. Holander és Szoboszlai révén a kapufát is eltaláltuk, de ezek mellett is voltak jó lövések, helyzetek, egyszerűen jól nézett ki a csapat játéka. Hazaiaknak komolyabb lehetősége nem akadt, így ők örülhettek a gól nélküli döntetlennek.

A második félidőre eggyel magasabb hőfokon pörgő török csapat jött ki, de ez csak annyiban mutatkozott meg, hogy többet birtokolták a labdát, így mi nem tudtunk helyzetet kialakítani, de nekik sem volt sok esélyük a gólszerzésre. Bár amikor volt, akkor Burak Yilmaz egyedül ugrott ki a félpályán, de Nagy Ádám utolérte és nem tudott olyan tisztán lőni, így Gulácsi védett. A helyzet után is maradt a hazai labdabirtoklás, ám a következő helyzet már nálunk volt. Orbán fejelt 6 méterről, de a török kapus bravúrral védett. Ezzel fordultunk a mérkőzés hajrájára, játék képe sokat nem változott. A 79. percben Orbán indult meg az ellenfél közepén felvágták, szabadrúgással jöhettünk a kaputól 33 méterre. Szoboszlai állt a labda mögé és elemi erővel vágta a kapu jobb oldalára, hogy a labda a lécről pattant a tehetetlen török kapus hálójába. A hátralévő bő 10 percben nem sok izgalom akadt, törökök talán kicsit fel is adták, mieinknek sem volt már sürgős.

Egy félidő jó játékkal, megérdemelten nyert a kissé tartalékos magyar válogatott, következik itthon vasárnap az orosz csapat, akik a játéknap másik mérkőzésén 3-1-re verték Szerbia legjobbjait.

Törökország – Magyarország 0-1 (0-0)
Sivas, zárt kapuk mögött. 
Játékvezető: Artur Dias (portugál)
Törökország: Cakir – Müldür, Demiral, Söyüncü, Meras – Ayhan, Yandas (Kahveci, 58.) – Kutucu (Yazici, a szünetben), Calhanoglu, Kilinc (Karaman, 76.) – Yilmaz. Szövetségi kapitány: Senol Günes
Magyarország: Gulácsi – Lang, Orbán, Szalai A. – Fiola, Nagy Á., Sigér (Schäfer, 60.), Holender – Sallai (Kalmár, 81.), Szoboszlai – Szalai Á. (Nikolics, 70.). Szövetségi kapitány: Marco Rossi
Gólszerző: Szoboszlai (80.)