július 23, 2024

PannonSport

Történelmi eredményt ért el a Sepsi – videó

Története során először jutott a román kupa elődöntőjébe a Sepsi OSK! A Szentgyörgyiek esélyesként utaztak el a Petrolul Ploiești otthonába a román kupa negyeddöntőjére, de a hazaiak kezdték jobban a mérkőzést. Félidő második felében azért helyreállt a világrendje, a 35. percben meg is szerezte a vezetést a Sepsi, amit a mérkőzés végéig nem is engedett ki a kezéből.

A végén még egy kis közjáték, 89. percben Iulian Călin félbeszakította a mérkőzést, mivel a hazai ultrák ismét Magyarország-ellenes obszcén bekiabálásokkal hívták fel magukra a figyelmet, miután a mérkőzésen korábban „bozgoroztak”, és a Kifele a magyarokkal az országból rigmus is felcsendült, ráadásul öngyújtókat és pénzérméket dobáltak Niczuly Roland irányába. A kényszerszünet után lejátszották a mérkőzést, a játékvezető négyperces hosszabbítást ítélt. Miután a ráadásban nem történt említésre méltó, a Sepsi OSK története első elődöntőbe jutásának örülhetett.

Román Kupa, negyeddöntő: FC Petrolul Ploiești–Sepsi OSK 0–1 (0–1)

Ploiești, Ilie Oană Stadion 5800 néző. Vezette: Iulian Călin (Ștefănești). Petrolul: Lungu – Bărboianu – Răuţă, Sîrghi, Ţicu – Pierce – Șaim Tudor, Marinescu (G. Deac, 62.), Meza Colli, Roigé (Ekollo, 81.) – Arnăutu (Hamza, 61.). Vezetőedző: Constantin Enache. Sepsi OSK: Niczuly – Celea, Bouhenna, Tincu, Ştefan – Vaşvari – Ştefănescu, Deaconu (Achahbar, 46.), Fülöp I., Carnat (Diaz Grassano, 77.) – Šafranko (Dumiter, 12.). Vezetőedző: Leo Grozavu. Gólszerző: Dumiter (35.). Sárga lap: Bărboianu (42.), Meza Colli (64.), Șaim Tudor (90+3.), illetve Bouhenna (71.), Niczuly (89.).

https://www.youtube.com/watch?v=f6WrewyRfxc