április 22, 2024

PannonSport

Kézi BL – Győrnek nem sikerült, de a Fradi ismét csodát tett

Budapest, 2023. június 3. A győztes Ferencváros játékosai ünnepelnek a kézilabda női Bajnokok Ligája elődöntőjében játszott FTC-Rail Cargo Hungaria - Team Esbjerg mérkőzés végén a budapesti MVM Dome sportcsarnokban 2023. június 3-án. A Ferencváros 30-29-re legyőzte a dán Esbjerget. MTI/Illyés Tibor

Közel teltház előtt kezdetét vette a női kézilabda csúcsát jelentő BL négyesdöntő, ahová a két magyar csapat mellett a dán Esbjerg és a norvég Vipers Kristiansand kvalifikálta magát. Az korábban eldőlt, hogy az elődöntőben a Győri Audi ETO a Vipers, majd a FTC – Rail Cargo Hungaria az Esbjerggel találkozik.

A 2022-es döntő visszavágójának is beillő első összecsapás kiélezett mérkőzést hozott, szinte végig a norvégok vezettek, volt mikor 7 góllal is elléptek az ETO elől. De a győri lányok nem adták fel és visszajöttek a meccsbe, aminek köszönhetően izgalmasra sikerült a végjáték. Ahol sikerült is egy gólra visszajönni, de a végén a mindent eldöntő gólt a Vipers szerezte, ezzel elsőként jutott a döntőbe.

Győri Audi ETO KC – Vipers Kristiansand (norvég) 35-37 (18-23)
MVM Dome, 18734
 néző. 
Játékvezetők: I. Covalciuc, A. Covalciuc (moldávok)
Vipers : Katrine Lunde – Knedlíková 4 (4), Waade, Jezic 4, Jerábková 7, Roberts 8, Naes Andersen 4. Csere: Börjesson (kapus), Vjahireva 5, Tchaptchet 3, Dahl 2, Hesselberg. 
Edző: Ole Gustav Gjekstad
Győr: Sandra Toft – Győri-Lukács 1, Rju Un Hi 1, S. Oftedal 11, Broch 1, Nze Minko 3, Schatzl Nadine 1. Csere: Leynaud (kapus), Haugsted 2, Gros 9 (3), Brattset 2, Anne M. Hansen 3, Faluvégi D. 1, Blohm, Fodor Cs. 
Edző: Ambros Martín
Kiállítások: 6, ill. 14 perc
Hétméteresek: 6/4, ill. 4/3

A második elődöntőre megtellett az MVM Dome, F4 történelmében előszőr a Fradi tábor is érdekelt volt az eseményen, ennek is köszönhetően világrekordot jelentő 20022 néző előtt kezdődhetett a második elődöntő. Ami nem kezdődött olyan gólesővel, mind az előző összecsapás, a 7. percben 2-1-es Fradi vezetést mutatott az eredményjelző. Ezután ugyan felgyorsultak az események, ezzel együtt át is vette a vezetést a dán csapat. Az elsőfélidő túlnyomó részében 1-2 előnynél nagyobban nem tudott szerezni, egészen a félidő hajrájáig, amikor is 4 góllal meglépett az Esbjerg.

Mivel a másodikfélidőt is a dánok lőtték az első gólt, így már 5 volt közte. Szerencsére gyorsan elkezdte a felzárkózást a Fradi, gyors három góllal feljöttek kettőre, a félidő közepén sikerült is az egyenlítés. De a vezetést egészen az 54. percig nem tudták átvenni a fővárosiak. Ekkor az eddig sem csendesen szemlélődő zöld-fehér tábor is rátett még egy lapáttal, ahogy a játékosok is, már kettővel vezetett a Fradi, de a dánok nem sem adták fel és sikerült az utolsó percben egyenlíteniük. Az utolsó támadás a Fradié volt 28 másodperccel a vége előtt Elek Gábor kikérte a harmadik idejét is. Az utolsó támadást igyekezte végig játszani a Fradi, hogy az ellenfélnek már ne legyen esélye megdobni a győztes gólt, 3 másodperccel a dudaszó előtt Bölk lőtt el 9 méterről, és a földre pattintott labdája utat talált a kapuba, ezzel megszerezve a győztes gólt és ezzel a BL döntőt!

FTC-Rail Cargo Hungaria – Team Esbjerg (dán) 30-29 (13-17)
Budapest, MVM Dome, 20 022 néző.
Játékvezetők: Backovic, Palackovic (szlovénok)
FTC: Bíró – Malestein 7, Klujber 5 (3), Szucsánszki, Kisfaludy 1, Bölk 6, Márton G.
Csere: Janurik (kapus), Tomori, Lekics 5 (1), Cvijics, Szöllősi-Zácsik 3, Hársfalvi, Stolle 3, Papp D.
Edző: Elek Gábor
Esbjerg: Kristensen – M. Jacobsen, Tranborg 2, Heindahl 1, Nielsen, Ingstad 6, Reistad 7.
Csere: Milling (kapus), Breistöl 4, N. Mörk 7 (4), Sanna Solberg 2.
Edző: Jesper Jensen
Kiállítások: 12, ill. 10 perc.
Hétméteresek: 5/4, ill. 3/3